Hakan Han Özcan: Kılıçdaroğlu kayırma arıyorsa ASKİ'ye gelsin

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk'ü görevden almasını tavsiye etti. Özcan, Öztürk'ün Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiğini iddia ederek "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bizatihi referansı. Kılıçdaroğlu şimdi bakanlıklara filan gidiyor ya torpil, adam kayırma işte bilmem ne yapıyorsunuz diye ASKİ’ye gelsin" dedi.
Büşra Bayrak
|
06 Temmuz 2022, Çarşamba - 21:57
Hakan Han Özcan: Kılıçdaroğlu kayırma arıyorsa ASKİ'ye gelsin

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Gündem Özel programında Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in ve Gazeteci Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı.

Ankara'da 7 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yönetimini eleştirdi.

Yağışın, felaketlerin Allah'tan geldiğini belirten Özcan, şehrin yöneticilerin ise bu durumlara karşı önlem alması gerektiğini aktardı.

Özcan "Altyapı sistemleri, ASKİ, Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde. İlçe belediyelerinin yetkisinde olan bir şey değil. Ve caddelerin sokakların altyapılarını bacalarını, ızgaralarını, mazgallarını temizlememek belediyenin sorumluluğunda " dedi.

"Gerekli önlemler alınmazsa bu facialar yaşanır"

ASKİ'de iş bilmez yöneticilerin olduğunu öne süren Özcan "Sayın Yavaş o projelerini ASKİ bölümündekileri gerçekleştirmezse, iş bilen adamlarla iş yapmazsa ve gerekli önlemleri daha önceden almazsa bu gibi facialar ne yazık ki yaşanır." şeklinde konuştu.

2015 - 2022 yıllarında düşen yağış miktarından örnek verdi

Mevcut yönetimin geçmiş yönetimi eleştirmesine tepki gösteren Özcan şunları söyledi;

Kendinden önceki dönemi suçlama. Sen bugün belediye başkanıysan hiçbir yeri böyle suçlayamazsın ve kendinden önceki dönemlere laf atarak söz söyleyerek bu işten çıkamazsın çünkü; kendinden öncede bu yağışlar yağıyordu ani nisan yağmurları gibi şimdi iklim değişikliğinden olayı aylar biraz karıştı biraz ileri gitti ama bu ani yoğun yağışlarda Ankara'da oluyordu. Meteorolojiden arkadaşlarla dedik araştıralım bu daha önceden yağışlar nasıl oluyordu. En çok Ankara'da yağışlar hangi zamanlar görülmüş, aynı zamanda o aylarda ve o günlerde en çok yağışlar ne zaman almış. 

Mesela 2015 Haziran ayında 60.06 metrekareye düşen 60 kilo yağış var bir günde ve 60 kilo diyoruz, 2015’te bir can kaybı var mı ? yok. 2022 geçen haziran ayında 55.1 metrekareye düşen yağış kilogram miktarı. Şimdi 55 kilogram nerede 60 kilogram nerede. Daha eski bir yapılaşma hani yapmadılar etmediler deniyor, daha çok yüksek yağış olmuş ama can kaybı olmamış. Ankara'da şimdi 7. Can kaybını verdik Allah rahmet eylesin.

"ASKİ Genel Müdürü'nü değiştiremez"

Hakan Han Özcan, Mansur Yavaş'a ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk'ü değiştirme tavsiyesinde bulunurken, dikkat çeken bir iddiayı dile getirdi.

Özcan, Öztürk'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referansıyla başkanlığa getirildiğini öne sürerek " Benim buradan Sayın Yavaş’a tavsiyem, 6-7 tane daire başkanını değiştirdi ama ASKİ Genel Müdürü’nün değiştirilmesi gerekiyor. Biliyorum değiştiremez. Niye değiştiremez? Sayın Kılıçdaroğlu’nun bizatihi referansı. Kılıçdaroğlu şimdi bakanlıklara filan gidiyor ya torpil, adam kayırma işte bilmem ne yapıyorsunuz diye gelsin ASKİ’ye gelsin. Ben bunu her yerde söylüyorum daha bir cevap yok. Beraber gidelim ASKİ’ye orda personellere nasıl sınav yapıldığını mülakatlarda kendi adamlarına nasıl yüksek puan verildiğini kendi adamlarından olmayanlara nasıl yükselme sınavlarında dahi sıfır puanları, 10 puanları, 20 puanları verip yazılı puandan 90 alan çalışanların o yükselmelerini dahi engellediler." dedi.

ASKİ dışında diğer daire başkanlıklarında da 6'lı masadaki partilerin desteklediğini kişilerin olduğunu vurgulayan Özcan "Bir diyet ödeniyor, bu diyetinde şeyini ne yazık ki Ankaralı ödüyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1638980/hakan-han-ozcan-kilicdaroglu-kayirma-ariyorsa-askiye-gelsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.