CHP'li belediye, KCK’nın sözde Türkiye sözcüsünü işe almış!

Adana’da Seyhan Belediyesine PKK operasyonu düzenlendi. PKK terör örgütüne yönelik operasyonunda gözaltı uygulanan 37 kişiden içlerinde KCK'nın sözde Türkiye sözcüsünün de olduğu 4 zanlı tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 10:25
CHP'li belediye, KCK’nın sözde Türkiye sözcüsünü işe almış!

Adana’da PKK bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltı uygulanan 37 kişiden içlerinde KCK'nın sözde Türkiye sözcüsünün de olduğu 4 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM (Terörle Mücadele) Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü ve silahlı terör örgütü PKK/KCK/TDÖ (Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) Çukurova bölge yapılanmasını deşifre etmek amacıyla çalışma yürüttü. Yapılan çalışmada KCK’nın sözde Türkiye Sözcüsü Ayşe I.’nın, örgütün sekretaryasının talimatıyla toplumsal alan yapılanması çerçevesinde faaliyet gerçekleştirdiği tespit edildi.

Bu çerçevede kırsala eleman temin etmek maksadıyla çocuklara ideolojik eğitim verildiği, siyasi parti binalarına molotof kokteyliyle saldırı yapılması ve sokak yürüyüşleri gerçekleştirilmesi konusunda plan yaptıkları belirlendi.

Ayrıca Ayşe I.’nın bölücü terör örgütü PKK’ya katılıp etkisizleştirilenlerin yakınlarının belediyelerde işe alınması için de talimat verdiği, bu talimatın da Seyhan Belediyesindeki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi ve aynı zamanda belediye başkan yardımcısı Funda B. tarafından uygulandığı ortaya çıktı. Bu çerçevede Funda B.’nin bölücü terör örgütü PKK'lı bir şahsı ve çok sayıda etkisiz hale getirilen teröristin yakınlarını işe aldırdığı kaydedildi.

Ayşe I.’nın talimatı Türkiye Demokratik Örgütlenmesi (TDÖ) sözde Çukurova Sorumlusu Mehmet S.’ye verdiği Mehmet S.’nin de Funda B.’yi yanına çağırıp işe alma talimatlarını ilettiği, Funda B.’nin de bunu aynen uyguladığı belirlendi. Ayrıca işe alınan bölücü terör örgütü PKK’lıların maaşlarının 5 bin liranın üzerindeki kısmını da terör örgütü PKK’ya aktarıldığı tespit edildi. Öte yandan Ayşe I.’nın TDÖ’ye bağlı bileşenlerin sorumlularını Binevş isimli dernek içerisinde toplayarak talimatlar verdiği, Pençe/Kilit operasyonlarının durdurulması için halk ayaklanması çağrıları yaptığı da belirlendi.

Polis, teknik ve fiziki takip sonrası HDP İl Eş Başkanları Helin K. ve Mehmet K, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda B, örgütün sözde Türkiye sözcüsü Ayşe I, Çukurova bölge sorumlusu Mehmet S. ile kadın sorumlusu Emetullah A.’nın da aralarında olduğu 38 zanlıyı tespit edip yakalanması için dün şafak saatlerinde operasyon düzenledi. 

Operasyonda Ayşe I. Van’da yakalanarak gözaltına alındı. Belediye başkan yardımcısı Mehmet S. ile birlikte 37 zanlı da aynı operasyonda yakalandı. Zanlılar sorgularının tamamlanması sonrası adliyeye getirildi.

Zanlılardan Ayşe I, Mehmet S, Murat G ve İlyas A. tutuklanırken, içlerinde Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda B.'nin de olduğu 27 şüpheli adli kontrol şartıyla ve yurt dışı yasağı konularak, 6 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere savcılık tarafından serbest bırakıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1639578/chpli-belediye-kcknin-sozde-turkiye-sozcusunu-ise-almis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.