Kılıçdaroğlu, Kaftancığoğlu'nun Atatürk çıkışı için ne dedi?

Gazeteci Sevilay Yılman, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Atatürk değil, Mustafa Kemal diyorum" çıkışı hakkında "Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere patinin ileri gelenleri rahatsız olduklarını dile getirdiler." dedi. Yılman, Kaftancığoğlu'nun ihraç edilmesini beklediğini söyledi.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2020, Pazartesi - 11:44
Kılıçdaroğlu, Kaftancığoğlu'nun Atatürk çıkışı için ne dedi?
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk çıkışı gündemdeki yerini koruyor. "Atatürk" yerine "Mustafa Kemal" demeyi tercih ettiğini söyleyen Kaftancıoğlu'na çok sayıda partili tepki gösterdi. Ne diyeceği merak konusu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumu ise belli oldu. Habertürk yazarlarından Sevilay Yılman, "Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partinin ileri gelenleri rahatsız olduklarını dile getirdiler." dedi. Yılman, Kaftancıoğlu'nun parti suçu işlediğini savunarak partiden ihraç edilmesini beklediğini dile getirdi. 

Yılman'ın açıklaması şu şekilde: "Kaftancıoğlu'nun bu sözleri CHP'de büyük tartışmalara neden oldu. Canan Hanım, başından beri sorunlu bir il başkanlığı yapıyor zaten. Canan Kaftancıoğlu, sol sosyalist kökenden gelen bir siyasetçi. Ama CHP'nin genleri ve kökleri belli. Dolayısıyla hem aşırı sosyalist düzenden gelip hem de CHP gibi zemini daha çok kemalizm üstüne oturan bir partide il başkanlığı yaparsanız böyle hoş olmayan görüntüler verirsiniz. Kaftancıoğlu şunu kavramalı: Burası CHP. CHP İstanbul'un il başkanı olup da Atatürk'a Atatürk dememek bence parti suçudur. Partiden ihraç gerektiren bir durumdur. Ben böyle bir şey bekliyorum. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere patinin ileri gelenleri rahatsız olduklarını dile getirdiler. Zaten örgütte ve genel merkezde bir rahatsızlık vardı ama Kemal Bey ısrarla onu orada tutuyordu. Ama bu saatten sonra tutar mı bilmiyorum."
http://www.ankaramasasi.com/haber/164109/kilicdaroglu-kaftancigoglunun-ataturk-cikisi-icin-ne-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.