İsveç Başbakanı’ndan PKK paçavraları ile çektirilen fotoğrafa tepki!

Dörtlü Zirveye kadar PKK savunuculuğu yapan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları YPG ile YPJ'yi simgeleyen bez paçavraları ile poz veren milletvekillerine eleştiride bulundu.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 12:26
İsveç Başbakanı’ndan PKK paçavraları ile çektirilen fotoğrafa tepki!

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç’teki Sol Parti milletvekillerinin PKK terör örgütünü simgeleyen bez paçavralarıyla verdiği poza eleştiri getirdi ve bunlarla poz vermenin "aşırı derecede uygunsuz" olduğunun altını çizdi.

Andersson, ülkesinin resmi haber ajansı TT'ye yaptığı açıklamada, İsveç'in Sol Parti milletvekillerinin PKK, YPG, YPJ'yi simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirmelerini eleştirdi.

PKK'nın bir terör örgütü olduğunun altını çizen İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, terör örgütü PKK’nın paçavrasına işaret ederek, "PKK sadece İsveç'in değil Avrupa Birliği'nin de terör örgütleri listesinde bulunuyor. Bu bayrakla poz vermek aşırı derecede uygunsuzdur." ifadelerini kullandı.

Adalet ve İçişleri Bakanı da tepki gösterdi

İsveç Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da sosyal medya platformu Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, PKK'nın elinde çok sayıda masumun kanı olduğunun altını çizerek, "PKK daha 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terör örgütü olarak tanındı." dedi.

Sol Parti milletvekillerinin görüntülerini "kabul edilemez" ifadeleriyle eleştiren Morgan Johansson, partiye terör örgütü PKK eylemlerini bırakma çağrısı yaptı.

Dörtlü Zirve

İsveç hükümeti, NATO üyeliği için Türkiye’nin kapısını çaldığı güne kadar bölücü terör örgütü PKK’yı şiddetli biçimde savunuyordu.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, yeri geldiğini düşündüğü her platformda bölücü terör örgütü ile ilgili güzellemelerde bulunuyordu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin Türkiye ziyaretinde Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile basın karşısına çıktığında sarf ettiği PKK yanlısı sözler gerilime neden olmuş, Mevlüt Çavuşoğlu deyim yerindeyse İsveçli mevkidaşına haddini bildirmişti. Mevlüt Çavuşoğlu ile Ann Linde daha önce de NATO toplantılarında sert tartışmalar yaşamışlardı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan IFEMA Kongre Merkezi’nde yapılan Dörtlü Zirve’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin haklılığını savunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yan yana oturmuş, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson liderliğindeki Finlandiya ve İsveç heyetlerini ise karşılarına alınmıştı.

Taraflar masadan memorandum imzalayarak kalkmışlardı. Memorandum, Türkiye’nin iki ülkenin NATO üyeliğine karşı vetosunu geri çekmesine karşılık bölücü terör örgütleriyle ortak mücadele konularını içeriyordu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1641222/isvec-basbakanindan-pkk-pacavralari-ile-cektirilen-fotografa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.