Açılış töreninde İmamoğlu ile Arısoy arasında gerginlik

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’nin Zeytinburnu Hizmet Binası açılışında İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy tartıştı. İBB’nin 2 yıla yakın süredir ruhsatını beklettiği Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatı sebebiyle başlayan gerginlik objektiflere yansıdı.
Mevlüt Peker
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 14:26
Açılış töreninde İmamoğlu ile Arısoy arasında gerginlik

İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Zeytinburnu Hizmet Binası açılış töreni sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında tartışma yaşandı. İBB Meclisi’nde Ömer Arısoy’un Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatı hakkında konuşması Ekrem İmamoğlu ile arasında gerilime neden oldu. Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili kendisine danışılmadığını savunurken, Ömer Arısoy ise bir buçuk yıldır bekletildiklerini belirtti.

“TBF Başkanı gelip anlatmadı”

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’na konu ile ilgili randevu verdiğini ancak Hidayet Türkoğlu’nun projeyi gelip anlatmadığını, kendisine dönüş de yapmadığını iddia etti. Ekrem İmamoğlu, “Mülk sahibi devlettir. Gelip konuşacaklar. Seninle konuşmuşlar” deyince, Ömer Arısoy, “Ruhsatı ben verdim. Zeytinburnu Belediyesi hissedardır” cevabını verdi.

“Bir buçuk senedir reddediyorsun”

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Zeytinburnu Hizmet Binası’nın açılış töreninde böyle bir diyalog yaşanmasını yanlış bulduğunu belirten Ömer Arısoy, “Ben rakamsal şeyleri söylüyorum. Yazdığım şeyler var. Bir buçuk yıldır reddediyorsun” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu bu kez de “Beni niye aramıyorsun?” diye sordu. Ömer Arısoy, “İşin sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Ben paydaşıyım. Siz benden önce açıklama yapmışsınız. Benim ruhsat vermiş olduğum yeri siz mühürlediniz. Peki, siz ruhsatı iptal ederken beni aradınız mı?” sorusuyla İmamoğlu’na karşılık verdi.

“Devlet terbiyem müsaade etmez”

Kameralar önünde tartışmanın yanlış olduğunu bir kez daha yineleyen Ömer Arısoy, “Bu samimi değil. Medyanın önünde bir büyükşehir belediye başkanıyla bir ilçe belediye başkanının bunu müzakere etmesi doğru değil. Benim devlet terbiyem buna müsaade etmez. İş görme tavrı değil. Bunu keşke yukarıda konuşsaydık. Siz kameraların önünde konuşmayı tercih ediyorsunuz” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, “Beni suçladınız. Benimle irtibat kurun” diyerek Ömer Arısoy’a karşılık verdi. Yaşanan tartışma sebebiyle Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, açılışı yapılan hizmet binasını terk etti.

Diğer taraftan, yaşanan gerilimden bir süre sonra aracına doğru ilerleyen Ekrem İmamoğlu'na bir vatandaş, Bakırköy'de mahkeme kararlarına rağmen hukuksuz işlemler yapıldığını belirterek tepki gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1642178/acilis-toreninde-imamoglu-ile-arisoy-arasinda-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.