Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesi Ankara'da protesto edildi

Ankara'da sağlık çalışanları, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesini protesto etti.
Büşra Bayrak
|
07 Temmuz 2022, Perşembe - 17:37
Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesi Ankara'da protesto edildi

Konya'da Kardiyoloji Uzmanı olan Doktor Ekrem Karakaya'nın görev yaptığı hastanede hasta yakını tarafından öldürülmesinin arından sağlık çalışanları Türkiye genelinde 7-8 Temmuz’da iş bırakma kararı aldı. Birçok ilde yaşanan olay protesto edildi.

Ankara Şehir Hastanesinde görev yapan doktor ve hemşirelerinden oluşan grup, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası'nın çağrısıyla (Hekim-Sen) hastanenin acil servisi önünde toplandı. Sağlıkçılar, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz', 'doktoru yaşat ki insan yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın', 'hekimlerimiz katlediliyor' yazılı pankartlar açtı. Grup, ?Katil kim??, 'İyi ki Türk hekimiyim', 'Sağlıkta şiddete hayır' sloganları attı.

Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanlığı üyeleri de Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak Dr. Karakaya'nın öldürülmesini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Şenol Şahin, "Sağlık çalışanları olarak vatanımız ve yurdumuz olmadığını bildiğimiz şu dünyadan şerefimizle, şanımızla, merhametimizle, vicdanımızla, insanlığımızla ayrılmak istiyoruz. Her canlı gibi biz de ölümlüyüz ancak Dr. Ekrem Karakaya böyle bir ölümü hak etmedi." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1642887/dr-ekrem-karakayanin-katledilmesi-ankarada-protesto-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.