Başkan Köse, ASKİ’ye verilen kredilere dikkat çekti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 4. birleşiminde konuştu.
Ankara Masası
|
08 Temmuz 2022, Cuma - 08:34
Başkan Köse, ASKİ’ye verilen kredilere dikkat çekti

Başkan Murat Köse, ASKİ’ye verilen kredilere dikkat çekti. Daha önce 2 milyar 272 milyonluk kredilere meclisin onay verdiğini hatırlattı. ASKİ’ye 2.2 milyarlık ödemesi yıllar sürecek yeni kredi talebinin ayrıntısını verdi.

“Bugün 2 krediye daha onay veriyoruz. Birisi 1.3 milyar lira, 5 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli. Bu kredinin ödemesi 2052 yılında bitecek. Diğer kredi ise 875 milyonluk bir kredi. Bu da 7 yıl sonra ödemeye başlanacak, 25 yıl vadeli, ödemesi 2047’de bitecek. Bunları torunlarımız ödeyecek artık” dedi.

Ankara Büyükşehir Meclisi’nden geçirilen kredi ile birlikte ASKİ’ye toplamda 4,5 milyar lira kredi verilmiş oldu.

Başkan Murat Köse, kredi borçlanması bir kenara ASKİ’nin bu aldığı kredilerle bir an önce selle ilgili çalışmalarına hız vermesi gerektiğini belirtti, “Bu kredilerle ASKİ bir an önce önlem almalı, çalışmaları hızlandırmalı” dedi ve ekledi:

“Riskli alanları ivedi bir şekilde belirleyerek buralara proje yapılması, önlem alınması sellerle ilgili taşkınlarla ilgili gerekirse sel kapaklarının yapılması, alt yapı ile ilgili eksiklikler varsa, ızgara olsun mazgal olsun yarından tezi yok Ekim Kasım gelene kadar hepsinin tamamlanması gerekir” dedi.

Cumhur ittifakı olarak Ankara’nın yararına olacak her teklifi meclisten onay vererek geçirdiklerini belirten Başkan Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana verilen kredi tutarının 7 milyar lira olduğunun altını çizdi. Bu krediler içinde ASKİ, EGO otobüsleri, rekreasyon, Mamak kentsel dönüşüm gibi gündeme Büyükşehir tarafından sık sık getirilen çalışmalar var.

Oysa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve geldiği gün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi ile hiç kredi almadan birçok hizmeti hayata geçireceğini belirtmiş, “Ankara’nın bütçesi yeter, fazla bile verir” demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1643733/baskan-kose-askiye-verilen-kredilere-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.