ABD’li general: Çin'in önce komuta merkezlerini vuracağız

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral David Berger, Çin ile olası bir savaşa girilmesi durumunda öncelikli olarak “düşmanın” komuta kontrol mekanizması ve lojistik unsurlarını vuracaklarını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
08 Temmuz 2022, Cuma - 10:17
ABD’li general: Çin'in önce komuta merkezlerini vuracağız

Washington merkezli Hudson Enstitüsünde açıklamalarda bulunan Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral David Berger, Amerikan Deniz Piyadelerinin yeni savaş doktrini ve kuvvet dizaynı ile ilgili değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

“Ukrayna savaşı, lojistiğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu”

Lojistik konusunun en az istihbarat kadar kritik olduğunun altını çizen Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral David Berger, operasyon planlamalarında lojistik konusunun ilk ele alınan konu durumuna geldiğine dikkat çekti.

Orgeneral David Berger, lojistiğin yanı sıra savaş alanı ile ilgili bilginin de hayati derecede kritik olduğunun Rusya-Ukrayna savaşında net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

“Çin ile savaşa girersek ilk hedefimiz komuta kontrol ve lojistik olacak”

Çin gibi bir ülkeyle savaşa girmeleri durumunda Amerikan kuvvetlerinin dayanmasını sağlamak amacıyla yapacaklarının ne olduğuna dair soruya Berger, “İlk başta yumuşak noktaları hedef alacağız. Bu da tahmin edeceğiniz üzere hem lojistik unsurlar hem de komuta kontrol mekanizması.” cevabını verdi.

“Çin de aynı şeyi planlıyordur”

Amerikalı komutan, son 20 yılda Çin'in de ABD ordusunun komuta kontrol mekanizmasını nasıl vuracağı üzerine çalıştığını, çünkü Amerikan ordusunun operasyonlarda komuta kontrole çok değer verdiğini bildiğini ifade etti.

Orgeneral Berger, "Bir çatışma olursa onlar da bizim komuta kontrol mekanizmamızı hedef alacaktır." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1643914/abdli-general-cinin-once-komuta-merkezlerini-vuracagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.