Bahçeli,"İttifak'ın adayı kukla adaydan öte anlam taşımamaktadır"

MHP lideri Devlet Bahçeli kurban bayramı mesajında gündemi değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
08 Temmuz 2022, Cuma - 12:31
Bahçeli,"İttifak'ın adayı kukla adaydan öte anlam taşımamaktadır"

Millet İttifakı'nın adayını açıklamamasına değinen  Bahçeli,  "Zillet ittifakının muhtemel cumhurbaşkanı adayının eşkaliyle oyalanması, hatta robot resmini çıkarmak için ortam yoklaması tam bir kara mizah örneğidir.'' dedi.

"Zillet İttifakı'nın adayı kukla adaydan  öte anlam taşımamaktadır"

Bahçeli mesajında,''  Zillet ittifakının kurguladığı Cumhurbaşkanı adayı edilgen, etkisiz, pasif, yeri geldiğinde koltuğunu devredecek, uzaktan kumanda edilmeye boyun eğecek kukla bir adaydan öte anlam taşımamaktadır.'' ifadelerine de yer verdi.

Muhalefet partilerinin Türkiye’nin geleceği, milli gerçekleri, yüksek mücadele seviyesi hakkında en küçük görüş, tespit ve tekliflerinin olmadığını söyleyen MHP lideri, ''Bunların derdi koltuk paylaşımı, geçimleri de fitne, dedikodu, yalan ve istismardır.'' açıklamasında bulundu.

Bahçeli'den TTB'te sert tepki

Türkiye'yi sarsan Doktor Ekrem Karakaya'nın katledilmesine ilişkin sürecin takipçisi olunacağını belirten Bahçeli,Türk Tabipler Birliği'nin boykot çalışmalarına tepki gösterdi.

Bahçeli,'' PKK'nın şehit ettiği doktor, ebe ve hemşirelerimize sesi çıkmayan, bölücü terör örgütüne tepki göstermeyen Türk Tabipleri Birliği'nin sağlık sistemimizi kundaklama, doktorlarımızı istismar ve tedavi süreçlerini aksatma girişimi rezalettir, art niyetliliktir'' dedi.

Tahıl koridoru

''Tahıl Koridoru '' konusuna da değinen Devlet Bahçeli, ''  Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı vahim komplikasyonlardan birisi olan gıda sorunu, özellikle stratejik mahiyeti tartışma götürmeyecek kadar önemli ve üst düzeyde olan buğday üretimi temelinde muhtemel kabus senaryolarının telaffuzuna ve tedavülüne neden olmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’nin ısrarlı ve iyi niyetli çabalarıyla açılması için mücadele ettiği 'Tahıl Koridoru'nun bölgesel ve küresel beklentilere cevap teşkil edecek olması hem insani hem de siyasi sorumluluk duygusunun somut bir yansımasıdır" ifadelerini kullandı. 

''Buğday tarlalarında çıkan yangınlar yabana atılmamalı''

Yangınlara dikkat çeken Bahçeli, "Dünya buğday kriziyle yüz yüzeyken, ülkemizde buğday tarlalarında çıkan yangınların provokasyon ihtimalini de yabana atmamak esas olmalıdır. Orman yangınlarından sonra buğday tarlalarının da aynı akıbete maruz kalması hiç şüphesiz konunun bütün yönleriyle araştırılmasını, eğer varsa sabotajcıların bulunup cezalandırılmasını gerektirmektedir" açıklamasında bulundu.

''MHP bölücü emellere karşı duracak''

Türkiye'ye her cepheden saldıran iç ve dış odakların kanlı ve kalleş tertiplerine karşı, tıpkı bayramlarda görüldüğü gibi, birlik ve beraberlik şuuruyla duruş ve direniş göstermenin milli mecburiyet ve vatan görevi olduğunu vurgulayan Bahçeli,''Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi ayrılıkçı ve bölücü emellere karşıdır, karşı durmayı kararlılıkla sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1644376/bahceliittifakin-adayi-kukla-adaydan-ote-anlam-tasimamaktadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.