İngiliz adaleti!

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 13:31
İngiliz adaleti!

İngiltere Adalet Bakanı, 15 bin ölüme rağmen bakımevlerini geri plana atma kararını savundu

İngiltere Adalet Bakanı Robert Buckland, bakımevlerinde yaklaşık 15 bin kişinin yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesine rağmen "bakımevlerine değil de hastanelere odaklanma" politikalarının doğruluğunu savundu. 

Buckland, Sky News kanalına yaptığı açıklamada, hükümetin Covid-19 salgınında hastanelere öncelik verdiğini söyledi. 

"Test konusunda bir seçim yapmamız gerekiyordu, hastanelere odaklanmaya karar verdik." diyen Buckland, bu politikanın doğru ve "kesinlikle gerekli" olduğu görüşünü dile getirdi.

Buckland, bakımevlerinde yaklaşık 15 bin kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yöneltilen eleştirilere ilişkin "Şimdi suçlama zamanı değil. Bence bu tamamen ters etkiye neden olacaktır." dedi. 

Bakımevleri işletmecileri, ölümler dolayısıyla hükümeti suçluyor 

İngiltere'deki bakımevleri işletmecilerini temsil eden CareEngland'ın CEO'su Prof. Martin Green,  Parlamento Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesinde  dün yaptığı konuşmada, "Bu salgının ortaya çıktığı ilk andan itibaren bakımevlerine odaklanmalıydık." ifadesini kullandı.

Green, "Bakımevlerinin sağlık sorunları olan insanlarla dolu olduğu düşünüldüğünde, belirli bir organizasyonu düşünmek yerine risk altındaki insanların nerede olduğuna odaklanmamız gerekiyordu." şeklinde konuştu.

Ulusal İstatistik Kurumu (ONS) Sağlık Analizi Birimi Başkanı NickStripe da mevcut verilerin yaklaşık 15 bin bakımevi sakininin virüs nedeniyle öldüğünü gösterdiğini belirtmişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/16457/ingiliz-adaleti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.