Oyaca ve İkizce Mahallelerine kesintisiz içme suyu

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gölbaşı ilçesinin Oyaca ve İkizce Mahallelerinin yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu kalıcı olarak çözdü.
Onur Çetinkaya
|
09 Temmuz 2022, Cumartesi - 15:23
Oyaca ve İkizce Mahallelerine kesintisiz içme suyu

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara’nın yıllar içinde biriken içme suyu ve altyapı problemlerine tek tek neşter vuruyor.

Son olarak yaklaşık 2 yıl önce imalatı tamamlanmasına rağmen elektriksel ve mekanik sorunlar nedeniyle devreye alınamayan Gökçehöyük Terfi İstasyonu’nu sisteme entegre eden ASKİ Genel Müdürlüğü bu sayede Gölbaşı ilçesinde 200 hanenin yer aldığı İkizce ve 2 bin 500 kişinin yaşadığı Oyaca Mahallelerini sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşturdu.

''Yaşanan sorun çözüldü''

 Gölbaşı ASKİ Bölge Müdürü Alper Çelik,''Her 2 mahallemizde de sorun vardı ancak Oyaca Mahallesi’nde özellikle bayramlarda çok büyük su sıkıntısı yaşanıyordu. Mecburen bu mahalleleri tanker ile destekliyorduk ancak su dolu tankerler defalarca git gel yaptığı için ortaya mazot masrafı da çıkıyordu. Şu an Gökçehöyük Terfi İstasyonu’ndan bu depoya su aktarılıyor. Böylece hem İkizce’nin hem de Oyaca’nın su sorunu tamamen çözüldü.'' diye ifade etti.

İkizce Mahallesi Muhtarı Fahrettin Dönmez ile Oyaca Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdoğan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a içme suyu hizmeti nedeniyle teşekkür etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1645965/oyaca-ve-ikizce-mahallelerine-kesintisiz-icme-suyu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.