Yurtta karantina bitiyor

Ankara Masası
|
20 Mayıs 2020, Çarşamba - 14:15
Yurtta karantina bitiyor

Yurt dışından gelen ve semptom göstermeyenler kendilerini 14 gün boyunca evlerinde izole edecek

Sağlık Bakanlığı, yurt dışından Türkiye'ye dönen Türk vatandaşlarına uygulanan karantinayla uygulamasında değişikliğe gitti.

Türkiye'ye gelenler, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurtlarında karantina altına alınmayacak.

Havaalanında muayene edilen yolculardan Covid-19 semptomu gösterenler hastaneye götürülecek. Herhangi bir hastalık belirtisi olmayanlar ise 14 günlük karantinayı kendi evlerinde uygulayacak. Şu anda yurtlarda bulunanlar 14 günlük izolasyon süresine bakılmaksızın PCR testi sonrası en geç 23 Mayıs'a kadar evine gidebilecek.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Hudut Ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve 81 kentin valiliğine yazı gönderdi.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KARA imzalı “Yurt Dışından Planlı Uçuşlar İle Toplu Olarak Gelen Kişilere Yönelik Uygulamalar” başlıklı yazıya göre, Türkiye’ye giriş yapan Türk vatandaşları ile oturma izni olanlar artık KYK yurtlarında karantina altına alınmayacak.

Şüpheli kişiler havaalanında izole edilerek hastaneye gönderilirken semptom göstermeyenler onam formu imzalayarak evlerine gidecek. Ancak bu kişiler, 14 günlük izolasyonu evlerinde geçirecek ve aile hekimleri tarafından izlenecekler.

Halen yurtlarda kalanların PCR testi sonrası yurtlardan çıkışları 23 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/16493/yurtta-karantina-bitiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.