Teksas okul saldırısının yeni görüntüleri çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde bulunan bir okulda 24 Mayıs'ta düzenlenen ve 19 öğrenci ile 2 öğretmenin katledilmesi ile sonuçlanan silahlı saldırıya dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Polis saldırgana 77 dakika sonra müdahale etmiş.
Mevlüt Peker
|
13 Temmuz 2022, Çarşamba - 15:46
Teksas okul saldırısının yeni görüntüleri çıktı

24 Mayıs'ta Amerika’nın Teksas eyaletine bağlı Uvalde’de bulunan Robb İlköğretim Okulu'nda düzenlenen, 19’u çocuk toplam 21 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. "The Austin American-Statesman" adlı yerel gazete saldırıya dair yeni görüntüler paylaştı. Görüntülerde saldırı anına dair okulun farklı noktalarında bulunan güvenlik kamerası görüntüleri yer alıyor.

Otoparkta kaydedilen görüntülerde 18 yaşındaki saldırgan hızla viraja giriyor ve kaza yapıyor. Kendisine yaklaşan 2 kişiye ateş ediyor. Biri son anda kaçıyor. Bu sırada okuldakiler ve dışarıdakiler 911'i arayıp polise ihbarda bulunuyor. Saldırgan ise elinde yarı otomatik silahla yerel saatle 11.33'te okula giriyor. Saldırgan sınıflara doğru yöneliyor. Saniyeler sonra kamera açısına bir çocuk giriyor. Çocuk sınıfa dönmek üzere tuvaletten çıkıyor. Köşeyi dönen çocuk, silahlı saldırganın sınıf kapısının yanında durduğunu fark edince geri dönüyor, saldırgan girdiği sınıfta art arda ateş açıyor. Saatler 11.36’yı gösterdiğinde polisler sınıflara doğru ilerliyor ve bir süre sonra silah sesi duyulunca geri çekiliyor. 11.52’de okula ağır silahlı ve can yelekli polisler geliyor. Saldırgana müdahale etmek için yine dakikalarca bekleniyor. Polis olay yerine geldikten 45 dakika sonra sınıflardan en az 4 el daha silah sesi duyuluyor. Saat 12.50’de polis, saldırgana müdahale ediyor.

Polis müdahale için 77 dakika bekledi

Saat 11.33’te okula giren saldırgana 12.50’de müdahale edildiği güvenlik kameraları tarafından tespit edilirken, polise yöneltilen 77 dakika sonra gelen “geç müdahale” eleştirileri bir kez daha gündeme geldi.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw 28 Mayıs’ta düzenlediği basın toplantısında, polise yönelik yoğunlaşan eleştirilere verdiği cevapta olay yerine taktik timlerinin gelmesini beklemenin yanlış bir karar olduğunu kaydetmişti. Steven McCraw, polisin, 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos'un girdiği sınıfta barikat kurduğuna ve çocukların risk altında olmadığına inandığını belirterek şunları söylemişti:

"Polis o zaman çocuklar için daha fazla tehdit olmadığına, sınıfa girmek için hazırlık konusunda zamanları olduğuna ikna olmuştu. Tabii ki bu doğru bir karar değildi. Yanlış bir karardı" demişti. McCraw ayrıca saldırı boyunca öğretmenlerin ve çocukların defalarca 911'i arayıp yardım istediğini, aralarından bir öğrencinin, "Lütfen polisi şimdi gönderin" diye yalvardığını aktarmıştı. Yaklaşık bir saat boyunca çok sayıda polisin koridorda saldırganın bulunduğu sınıfa müdahale için beklediğini vurgulayan McCraw, "Olay yeri komutanı aktif bir saldırgan durumundan, kurduğu barikatın arkasına geçen bir birey durumuna geçildiğine inanıyordu. Komutan, daha fazla ekipmana ve daha fazla polise ihtiyacı olduğuna inanıyordu. Açıkçası sahip olduğumuz bilgilere göre o sınıfta risk altında olan çocuklar vardı ve olay aslında hala aktif bir saldırgan durumuydu. Taktik timlerinin gelmesini beklemek doğru bir karar değildi."

Ayrıca saat 12.21'de 911 hattı üzerinden gelen başka bir çağrıda operatörün kulağına silah sesleri gelmesine rağmen taktik timlerinin beklendiği ortaya çıkmıştı.

18 yaşındaki Salvador Ramos, "AR-15" tipi otomatik silahı ile 24 Mayıs'ta girdiği okulda 19’u çocuk, 2’si öğretmen toplam 21 kişiyi katletmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1652847/teksas-okul-saldirisinin-yeni-goruntuleri-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.