Yarkadaş köşesine yazdı! 'Kılıçdaroğlu adayım dedi'

Barış Yarkadaş köşesinde, Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyarete gelen bir vekilin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı adayı olacağını söylediğini yazdı.
Ecem Çetin
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 12:57
Yarkadaş köşesine yazdı! 'Kılıçdaroğlu adayım dedi'

2023 seçimlerine bir yıldan az bir süre kalsa da adaylık tartışmaları halen sürüyor.

Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nda aday henüz kesinleşmedi.

Adaylık konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi ön planda. Konu ile alakalı, partiden ya da Kılıçdaroğlu'ndan kamuoyuna henüz net bir açıklama gelmedi. 

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Korkusuz'daki köşesine  Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyarete giden bir vekile Cumhurbaşkanı adayı olacağını ve bunun da 6'lı masada kabul edileceğinden emin olduğunu söylediğini yazdı.

Yarkadaş yazısında şu ifadeleri kullandı:

"CHP eski milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nu sık sık ziyaret eder"

"CHP eski milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nu sık sık ziyaret eder, izlenimlerini aktarır, önerilerini sunarlar… ‘Az konuşması, çok dinlemesi’ özelliğiyle tanınan CHP lideri, genelde yorum yapmaz, söylenenleri dinler, gerekli gördüğü takdirde ise not alır.Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edenler, CHP liderinin bu özelliğinin son dönemlerde biraz değiştiğini, sohbetlerde artık daha çok fikir beyan etmeye başladığını ifade ediyorlar."

Kılıçdaroğlu'na 'Aday mısınız?' sorusu

Bu sohbetlere katılan eski bir milletvekili arkadaşımızın aktardıkları da bunu kanıtlar nitelikte… Geçmiş dönem milletvekili arkadaşımız, CHP lideri ile kısa bir süre önce yaptığı sohbette 'Sayın genel başkanım, Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?' diye soruyor.

"Adayım, 6'lı masadan benim adım çıkacak"

Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan 'Adayım' yanıtını veriyor. Milletvekili arkadaşımız bunun üzerine, 'Peki, Altılı Masa’dan isminiz çıkar mı?' diye sorunca, CHP lideri bu kez 'Masadan benim ismimin çıkacağına inanıyorum. Bir sorun yaşanmaz…' diyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1654299/yarkadas-kosesine-yazdi-kilicdaroglu-adayim-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.