CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu: AK Parti yüzde 50’nin üzerine çıkamayacak

CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu,"AK Parti siyasi yaşamındaki en ağır yenilgilerden birini alacak. Şundan adım gibi eminim AK Parti yüzde 50’nin üzerine çıkamayacak" dedi.
Büşra Bayrak
|
14 Temmuz 2022, Perşembe - 14:26
CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu: AK Parti yüzde 50’nin üzerine çıkamayacak

CHP Çubuk İlçe Başkanı Can Kaderoğlu, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

AK Parti'nin büyük oy farkıyla seçim kazandığı Çubuk'la ilgili açıklamalarda bulunan Can Kaderoğlu, 2023 seçiminde tablonun değişeceğini söyledi.

"AK Parti yüzde 50’nin üzerine çıkamayacak"

Çubuk’ta 6’lı masanın karşılık bulduğunu söyleyen Kaderoğlu, “6’lı masaya ben bir vatandaş olarak baktığım zaman şunu görüyorum; siyasi yelpazenin, toplumsal eğilimlerin, tamamının belli bir oranda temsil edildiği bir Türkiye tablosu görüyorum. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın niteliksel en büyük farkı budur. Biri hayatın dinamiklerini tutan, çağın sorunlarını tartışan ve bu sorunları aşma iradesi gösteren bir dinamik yapıdır. Diğer, artık statükocu hale gelmiş elde olanı koruyan ve bunu da korku iklimi yaratarak toplumda tahkim etmeye çalışan bir yapıdır. Dolayısıyla bunun Çubuk’taki yansıması şudur; çeşitli kesimler uzun yıllar iktidar partisine canı gönülden destek vermiş insanların bugün iktidar partisinden uzaklaştığı tablodur. Ben şuna eminim AK Parti siyasi yaşamındaki en ağır yenilgilerden birini alacak. Bunun yansıması Çubuk’ta da olacak. Şundan adım gibi eminim AK Parti yüzde 50’nin üzerine çıkamayacak. Geçmiş dönemde nerdeyse yüzde 80’e varan oy oranını biz bunu elimizden geldiği kadar hızlandırıp bu çözülüşü çok daha toplumun lehine olacak hale getirmek için varız. Şundan gene adım gibi eminim Çubuk halkı 6’lı masayı büyük bir hüsnü kabul ile karşıladı kendisinin temsil edildiğini gördüğü her ortamda kendisinin değerlerinin yansıdığını düşündüğü her ortamda Çubuk halkı da var olmayı sürdürecektir diye düşünüyorum. “ dedi.

"Vatandaş iktidar partisinden vazgeçmiş durumda"

Kaderoğlu, partisinin Çubuk’taki çalışmalarına değinerek, 2023 yılındaki seçimlerde Çubuk’tan gelecek çok büyük bir destek ile Millet İttifakı’nın zaferini taçlandırılacağını söyledi. Partisinin yüzde 50’nin üzerinde oy alacağını dile getiren  Can Kaderoğlu,”Gördüğümüz şey şudur; vatandaş şuan iktidar partisinden vazgeçmiş durumda. Çünkü artık bir umut, bir hayal, geleceğe dönük bir vizyon sunamıyor.” şeklinde konuştu.

"CHP’ye çok fazla yakın olmayan kesimlerden üyelik başvurusu alıyoruz"

Çubuk ilçe başkanlığı olarak CHP’ye hiçbir zaman yakın olamayacağını düşündükleri kesimlerden dahi üyelik başvurusu aldıklarını belirten Kaderoğlu, “Hatta şöyle bir şey söyleyeyim size Akkuzulu köyümüzde meydana gelen Genel Başkanımızla ilgili hadisede yargılanıp bu süreçten ceza almış vatandaşlarımız bile bu sürecin telafisi Millet İttifak’ının iktidarı yolunda gelip partimize üye başvurularında bulundular. “ dedi.

"Muhtarlarımızın keyfi yerinde"

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün’ün ‘ABB Başkanlığına Mansur Yavaş'ın gelmesiyle belediye hizmetlerine ulaşım daha kolaylaştı. Muhtarlarda Mansur Yavaş'ın telefonu var’ şeklindeki sözlerini  hatırlatması üzerine Kaderoğlu, “İYİ Parti ilçe başkanının söylediği tablo büyük oranda doğru. Bu konuda muhtarlarımızın işin açığı keyfi yerinde diyebilirim. Çünkü gerek ilçe teşkilatlarına İYİ Parti ve CHP olsun, gerek belediyenin yereldeki bürokratlarına, gerekse merkezi anlamda, yerel jargonla söyleyeyim cam binadaki muhataplarına çok kolay erişiyorlar. Evet gerektiği zaman Mansur Yavaş başkanımıza da erişiyorlar, bu doğrudur. Bu bir yönetme biçimi. Geçtiğimiz günlerde Ankara Arena’da bir etkinlik olmuştu oranın sloganı ‘değişim işleyişte’ diye bir slogan vardı. Bu slogan gerçekten doğru. Yani yapı aynı, bina aynı, insanlar hemen hemen aynı fakat vizyonu, içeriği değiştirirseniz çok fazla fayda görüyorsunuz. Muhtarların, yerel temsilcilerin, kanaat önderlerinin gelip belediyenin yönetsel manadaki mekanizmalarına katkı sunabildiği bir zemin tabi ki oluştu. Bu açıdan muhtarlarımızın belediye ile iletişimi konusunda kendilerini çok daha iyi hissettiklerini düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1654422/chp-cubuk-ilce-baskani-can-kaderoglu-ak-parti-yuzde-50nin-uzerine-cikamayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.