Scooterlı hemşire ölümden döndü!

Adana’da 23 yaşındaki hemşire, kendi yönünü kontrol ettikten sonra karşı şeritte araç olmadığını görünce scooter ile şeridini değiştirdi ancak ters şeritten süratle gelen araç çarptı. Hemşirenin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Mevlüt Peker
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 13:05
Scooterlı hemşire ölümden döndü!

Adana'da elektrikli scooter kullanan 23 yaşındaki hemşire, ters yönden süratle gelen hafif ticari aracın çarpması neticesinde ağır yaralandı. Güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedilen kaza sonrası ağır yaralanan genç hemşirenin sağlık durumu ciddiyetini korurken, babası sürücünün yakalanmasını ve tutuklanmasını istedi.

Kaza, 4 Temmuz Pazartesi günü saat 19.50’de Adana merkez Seyhan ilçesi Ahmet Remzi Yüreğir Caddesi’nde yaşandı. Özel bir hastanede hemşire olarak çalışan 23 yaşındaki Hatice Şener, cadde üzerinde elektrikli scooter ile seyrederken İbrahim E. yönetimindeki 79 AAB 796 plakalı ters yönden süratle gelen hafif ticari aracın çarpmasıyla ağır yaralandı.

Genç kız çarpmanın etkisiyle yola savrulurken, sürücü arkasına bile bakmadan kaçtı. Görgü tanıklarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne durumu ihbar etmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri geldi ve Hatice Şener’i Seyhan Devlet Hastanesine götürdü. Tedaviye alınan genç kız yeni taburcu edildi. Sürücü ise Bağlar Polis Merkezi Amirliğine gitti ve teslim oldu. İbrahim E., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaza anı ise çevrede bulunan güvenlik kameralarınca anbean kayıt altına alındı. Görüntülerde İbrahim E.’nin kullandığı hafif ticari araç hızla geliyor ve hatalı sollama yaparak ters yöne giriyor; tam o sırada hemşire Hatice Şener’e çarpıp kaçıyor.

“Kızım yarı yatalak”

Evde tedavisi süren, vücudunda çok sayıda kırık ve çatlak olan, sağlık durumu da ciddiyetini koruyan genç kızın babası Mehmet Akif Şener (60), sürücünün ehliyeti olmadığını belirterek, “Bu caddenin yol hakkı azami 30 kilometre. Ancak o sürücü neredeyse 100 kilometre hızla gelerek kızıma çarpıyor. Kızımın vücudunda birçok kırık var. Şu an kızım yarı yatalak durumda” dedi.

Hemşire kızının kendini insanlığa adadığını ve hayallerinin yarım kaldığını söyleyen baba Mehmet Akif Şener, “Kızım yakın zamana kadar özel bir hastanede kritik yoğun bakım hemşiresi idi. Her gün eve elleri mor geliyordu. ‘Baba bugün de bir insanı hayata döndürdüm’ diyerek sevinerek geliyordu. Daha sonra ameliyat hemşiresi olarak başka bir hastaneye geçti. Kızım insanlara kendisini adamıştı. Biz bu vatanın sevdalısıyız. Bir oğlum özel harekat polisi, bir oğlum jandarma uzman çavuş, bir kızım da hemşire” diye konuştu.

“İki canavar bizim canlarımızı aldı”

Kızının başına gelen kazanın benzerinin İstanbul’da yaşandığını ve 23 yaşında Dilara Gül’ün hayatını kaybettiğini hatırlatan baba Mehmet Akif Şener, “İstanbul’daki olan kazada ciğerim parçalandı. Benim kızımla yaşı, vücut ebatları aynı. Ben orada kızımı gördüm. O sürücü de genç kızımızı arabanın altına almıştı. Neden bir insanın canına bu kadar öldürmek için psikopatça hareket ediliyor onu anlayamıyorum. Bu insanlara frene basmayı öğretmek lazım. Bizim çiçeklerimizi kırdılar. 23 sene dile kolay. Onlar bizim çiçeklerimiz. 2 canavar bizim canlarımızı aldılar. Bunlar teröristtir. Bunlar da trafik terörüdür. Terörün başka bir türüdür” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan baba Şener, sürücünün tutuklanıp hak ettiği cezanın verilmesini talep etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1656021/scooterli-hemsire-olumden-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.