Bakan Yanık'tan cevap geldi

Bakan Yanık Datça’ya çıkan yangına yapılan 500 Bin TL’lik yardımın eleştirilmesi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.
Ankara Masası
|
15 Temmuz 2022, Cuma - 15:46
Bakan Yanık'tan cevap geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Der Yanık Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan yangın orman yangınından dolayı mağdur olan vatandaşlar için 500 Bin TL göndermişti. 

Bir yardım kuruluşunun afet bölgesine 7,5 milyon lira gönderdiği, Bakanlığın bu rakamın altında kaldığı gibi eleştirilerin yer aldığı habere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bölgeye aktarılan 500 bin liralık transferin yalnızca temel ihtiyaçlar için olduğunu ifade eden Bakan Yanık 2021 yılında afet ve acil durumlar için 149 milyon liralık ödeme yaptığını dile getirdi. 

Yanık, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla yapılan bir ödemedir"

“Bakanlığımızın afet ve acil durumlarda sorumluluğu, akut dönemde vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Datça için hemen transfer ettiğimiz 500 bin liralık kaynak da bir hasar tazminatı değil, bahsettiğimiz temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla yapılan bir ödemedir. Hasar tespiti akut dönem atlatıldıktan sonra yapılmakta ve bu tespitlere göre ayrıca ödemeler gerçekleştirilmektedir."

"2021 yılında afet ve acil durumlar kapsamında Bakanlığımız tarafından yapılan toplam ödeme miktarı 149 milyon liranın üzerindedir."

"2021 yılında afet ve acil durumlar kapsamında Bakanlığımız tarafından yapılan toplam ödeme miktarı 149 milyon liranın üzerindedir. Bu tutar sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim yaptığımız ödemeleri kapsamakta ve AFAD başta olmak üzere diğer kamu kurumlarının desteklerini içermemektedir. Bir sivil toplum kuruluşunun afetler için ayırdığını açıkladığı yıllık bütçe ile bizim afetin üzerinden 12 saat geçmeden bölgede vakfımızın kaynaklarını güçlendirmek için yolladığımız rakamı aynı kefeye koymak çarpık bir zihniyetin ürünüdür. Sağlıklı bir toplumda gönüllülük faaliyetleri kamu hizmetlerinin alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Bu kıt anlayış, afetler üzerinden oy hesabı yapmakla kalmıyor, gönüllülük anlayışıyla çalışma yürüten sivil toplumu da zor durumda bırakıyor ve toplumsal dokumuza zarar veriyor. Yapılan tezviratların amacının bizatihi bu olduğuna ihtimal vermek istemiyor ve meseleyi sadece bir idrak sorunu olarak değerlendirmeyi yeğliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1656206/bakan-yaniktan-cevap-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.