Hafta sonları nüfusu 10 katına çıkan ilçe!

Hafta sonları nüfusu 10 katına çıkan ilçede deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmeyecek kalabalıklar oluşuyor. İstanbul, Düzce, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen insanlar hafta sonunu Kandıra sahillerinde geçiriyor.
Mevlüt Peker
|
17 Temmuz 2022, Pazar - 15:52
Hafta sonları nüfusu 10 katına çıkan ilçe!

"Karadeniz’in Bodrum’u" olarak anılan Kocaeli ilinin Kandıra ilçesinde nüfus, her hafta sonu 10 katına kadar çıkıyor.

Son senelerde bilhassa İstanbul, Düzce, Sakarya gibi çevre illerden yerli turist ağırlayan Kocaeli ilinin Kandıra ilçesinin sahil kıyıları, Muğla'nın Marmaris'ini, Antalya'nın Alanyası'nı, Mersin'in Anamur'unu, İzmir'in Kuşadası'nı, Balıkesir'in Ayvalık'ını aratmıyor.

Hafta sonu binlerce insanın akın ettiği Bağırganlı, Cebeci, Kefken ve Kerpe plajlarını görenler, “İğne atsan yere düşmez” demekten kendini alamıyor.

Hafta sonları nüfusu en az 10 katına yükselen Kerpe’de plajlarda şemsiye açacak uygun yer bulunamıyor.

Mavi denizi ve yeşil doğası ile dikkatleri üzerine çeken Kandıra sahillerinde yer bulmak isteyen vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla sahillere gelmek zorunda kalıyor.

Kerpe’ye Düzce’den geldiğini söyleyen Melike Yıldız isimli vatandaş, “Bu kadar kalabalık beklemiyordum. İnanılmaz bir yoğunluk var. Yüzdük, dalış yaptık. Keyifli bir gün geçiriyoruz. Doğası, denizi ile çok güzel bir yer” diye konuştu.

İnsanlar denizde yüzmenin yanı sıra, dalış ve tekne gezileri gibi etkinlikler de yapıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1657828/hafta-sonlari-nufusu-10-katina-cikan-ilce
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.