Bilgin'den çalışma saatleri açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İnsanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır. Bugün 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Temmuz 2022, Pazartesi - 14:33
Bilgin'den çalışma saatleri açıklaması

İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma" konulu panele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı.

Bakan Bilgin, çalışma hayatına dair yeniliklerin sağlanması gerektiğini aktardı.

"8 saati biz normal olarak algılamaya başladık''

Bilgin, 1 Mayıs'ın ortaya çıkışının altında da uzun mesai saatlerinin bulunduğunu söyledi

Bilgin, "8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Oysa yeni teknolojiler, insanın emeğini ikame eden yeni bilgiler üretim sürecine girdikten sonra 8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor diye düşünmemiz, eleştirmemiz lazım.'' dedi.

Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine dönük çalışmalar var. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bu konuda pilot bir uygulama başlatıldığını söyleyen Bakan Bilgin uygulamaların yaygınlaşacağını ifade etti.

6 saat veya daha az fiziki çalışma

Vedat Bigin,'' Muhtemelen 25 yıl sonra 6 veya daha az saat fiziki çalışma, onun dışında uzaktan çalışmanın da olduğu çalışma biçimleri devreye girecek. Bu kaçınılmaz. Teknoloji emeği ikame ettikçe, teknoloji üretim sürecinin mekanla bağını kopardıkça bu değişmeler kaçınılmaz olarak ortaya çıkacaktır."açıklamasında bulundu.

Mevzuatların yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Bakan, değişim sorumluluğu bizlere ve meclis'e düşüyor dedi.

Uzun çalışma saatleri geride kaldı

Netice itibarıyla insanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır diye konuşan Bakan Bilgin,''Bugün 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da değişimi açıklamaya yeterli değil. Aynı mekanda toplanıp, üretim sürecine katkı verme anlayışı ve geleneğinin de aşınmış olduğu bir dönemden geçiyoruz." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1658754/bilginden-calisma-saatleri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.