CHP Evren İlçe Başkanı Doğan Erdoğan'dan Evren Belediyesi'ne eleştiri

CHP Evren İlçe Başkanı Doğan Erdoğan, Evren arazisinin yüzde 80’nini sulayabilecek su havzası projesinin Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal tarafından rafa kaldırıldığını söyleyerek," Oysa ihale edilip yapılabilirdi, bu ilçede kurtuluş olabilirdi" dedi.
Büşra Bayrak
|
18 Temmuz 2022, Pazartesi - 15:22
CHP Evren İlçe Başkanı Doğan Erdoğan'dan Evren Belediyesi'ne eleştiri

CHP Evren İlçe Başkanı Doğan Erdoğan, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Evren’de ekonomik anlamda sıkıntılar yaşandığını söyleyen  Doğan Erdoğan, ilçede çalışabilecek bir alanın olmadığını söyledi. Erdoğan, Ankara’nın coğrafi yapısı itibariyle ekonomik olarak katkı sağlayabilecek en güzel ilçesi olmasına rağmen Evren'in yok sayıldığını belirtti.

" Evren’in kalkınmasının en temel yolu sulu tarımdır"

İlçede profesyonel tarımın yapılamadığını vurgulayan Erdoğan, betonlaşma nedeniyle sulama kanallarının kapatıldığını iddia etti. Erdoğan, “Sulu tarıma geçildiği zaman her türlü meyvenin sebzenin ve tarımın olabileceği bir ilçe. Sanayi olmayabilir ama tarımda en büyük sanayidir. Hirfanlı Barajının kenarında olan, ovalarıyla meşhur, düz arazileri olan, taş eksen taş çıkartacak toprağı olan bir araziyiz. Ama sulamamız yok. Hirfanlı Barajının suyu ile Aksaray Eskil, Konya Ereğli sulama yapıyor ve biz Evren’de bakıyoruz. Bir karış toprağımızı sulayamıyoruz. Yukarda bir göletimiz var o da atıl durumda. Yöneten arkadaşlarımıza duyurulur, o göletten tarım arazilerine su verilebilinir, Evren’in merkezine su verilebilinir, var olan kanalları yok ettiler. Sırf binalaşma yapacağız, betona gömüleceğiz diye var olan su kanallarını yok ettiler. Evren’in kalkınmasının en temel yolu sulu tarımdır” dedi.

"İlçenin kurtuluşu olacak projeyi AK Partili Belediye Başkanı arkadaşımız rafa kaldırdı"

İlçenin kalkınmasını sağlayacak projelerin Evren Belediye Başkanı tarafından rafa kaldırıldığını aktaran Erdoğan, "1974’te rahmetli Bülent Ecevit’in yapmış olduğu bir proje var ‘Yeşil Hat Projesi’ dedikleri, siyasetçiler Bülent Ecevit yaptı diye hep rafa kaldırmışlar. İl genel meclisi olduğumuz dönemlerde biz yeniden bir gölet daha yapalım Evren arazisinin yüzde 80’nini sulayabilecek bir su havzası projemiz vardı. Her türlü çalışmaları bitti ve maliyeti diğer göletlerden daha ucuz olan bir göletti. Fakat AK Partili Belediye Başkanı arkadaşımız rafa kaldırdı. Oysa ihale edilip yapılabilirdi, bu ilçede kurtuluş olabilirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanımız biraz bu konulara duyarlı DSİ’ye proje ile ilgili yazı yazdık cevabını bekliyoruz. Cevap gelirse o projeyi hayata geçireceğiz gelmezse de Hirfanlı Barajı’ndan Ecevit’in yapmış olduğu ‘Yeşil Hat Projesi'yle ilgili girişimlerimiz var. Başarılı olabilir miyiz, olamaz mıyız bilemiyoruz ama şuanda çalışıyoruz." diye konuştu. 

"Kültür Merkezlerinin kapılarına asma kilit vuruldu"

Evren Belediyesi’nin ilçede kültür merkezi yapmak dışında bir hizmetinin olmadığını iddia eden Erdoğan, “Evren’in içinde 3 tane bitirilmiş 3 tanede atıl durumda olan 6 tane kültür merkezi var. Kültür sanat önemli ama önce bir ekonomik açıdan kalkınmamız gerekiyor. İlçeye geldiğinizde kalabileceğiniz bir dinlenme tesisi veya bir otel yok. Halkımız duyarlıdır götürüp evinde misafir eder, ama ne kadar yapabileceksiniz. Evren’deki memurların hiçbiri ilçede kalmıyor. Neden ikamet sıkıntısı var, konut sorunu var. Siz yerel yöneticiyseniz bu sorunları bilmeniz gerekir. Kendiniz bir sosyal tesis kurabilirsiniz. O kültür merkezinin bir tanesini buna ayırdığınız zaman o memur saat 17.00’da Koçhisar’a veya Kırşehir’e gitmek için düşünmez. Burada kalsın aldığını buradaki bakkala kazandırsın. Senden kazanılan para dışarıya giderse nasıl ekonomik olarak gelişebiliriz ki? Bu konularda yöneticilerimiz biraz duyarsız.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, yapılan kültür merkezlerinin de kapılarına kilit vurulduğunu söyleyerek,”Bir işe yaramıyor. Orda duruyor boş boş. Bu bizim hepimizin parası oraya gömüldü ve boş duruyor hepsi. Bunları yapmanın bir amacı olmalı. Evren hükümet binasını görseniz belki bizim adliyenin onda biri gibidir ama boş.” dedi. 

"Evren'de balıkçılık simsarların eline geçmiş"

Evren’in 2004’ten sonra işsizlik nedeniyle kan kaybetmeye başladığını belirten Erdoğan, askerlik çağına  gelen insanların ilçeyi terk ettiğini söyledi. İlçede sadece balıkçılıkla geçim sağlandığını aktaran Erdoğan,” Balıkçılıkta simsarların eline geçmiş. Senden 5 liraya aldığı balığı 40 liraya satıyor sen sadece bunun ameliliğini yapıyorsun. Emek veren sensin para kazanan başkaları. Gümüş balığı dediğimiz bir balık çıkar kimya sanayinde kullanılan. Müteahhit gelir 90 kuruşa o balığı alır 3 Euro’ya satar. Nasıl bu insanlar burada kalabilir?” dedi.

"Mansur başkanla arası iyi olsaydı Evren yeniden yapılırdı"

Hüsamettin Ünsal ile Mansur Yavaş’ın arasının nasıl olduğunun sorulması üzerine Erdoğan, “Hüsamettin başkanın Mansur başkanla arası iyi olsaydı Evren yeniden yapılırdı diye düşünüyorum. Başkanla aralarının pek iyi olmadığını biliyoruz. Hüsamettin Başkanı bu konuda eleştirebilirim biz küçük bir ilçenin belediyesiyiz evet muhalefet olabilirsin ama önce bizim hedefimiz Evren olmalı. Ben belediye başkanı olsaydım muhalefet olsaydım kesinlikle Büyükşehir Belediye Başkanıyla aram iyi olurdu. İyi olmak zorundaydım. Hizmetim oradan geliyor başka bir yerden gelmeyecek bize.”

"2023 seçimlerinde  oranlar yüzde 70’e yüzde 30 olur"

Geçtiğimiz seçimde Evren’de AK Parti’nin üstünlüğünün bulunduğu hatırlatılması üzerine Erdoğan 2023 seçimlerinde tablonun değişeceğini belirtti. 

Erdoğan, Evren halkının geçmişteki yaklaşımı ile şuan ki yaklaşımında bir değişim yaşandığını vurgulayarak,”Millet İttifakı olarak iddia ediyoruz 2023 seçimlerinde oranlar yüzde 70’e yüzde 30 olur. Ve şunu da iddia ediyorum Evren’de bir seçim sonra çok daha şeyler değişecek.” dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1658872/chp-evren-ilce-baskani-dogan-erdogandan-evren-belediyesine-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.