Mersin'de ''Simge Ağacına'' zarar veren 3 kişiye gözaltı

Mersin sahilinin simgesi haline gelen kauçuk ağacına zarar veren 3 kişi gözaltına alındı.
Onur Çetinkaya
|
19 Temmuz 2022, Salı - 13:48
Mersin'de ''Simge Ağacına'' zarar veren 3 kişiye gözaltı

Yenişehir ilçesi sahilindeki 50 yıllık ''simge ağacına''  matkapla delikler açıldıktan sonra yabancı madde enjekte edilerek zarar verildi. 

Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler,aracı tespit etti.

2 şüpheli belediye çalışanı çıktı 

Plakası belirlenen aracın Mersin Büyükşehir Belediyesince kiralandığını tespit eden polis ekipleri, belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S.'yi yakaladı.

Şüphelinin ifadesinde, olay günü Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar G, CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç'nin de yanında olduğunu belirtmesi üzerine iki şüpheli de gözaltına aldı.

Ne olmuştu? 

Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandındaki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda yer alan yaklaşık 50 yıllık ağaçta kuruma meydana gelmişti. Valiliğin, 'sahilin simgesi' olarak anılan ağacın incelenmesi talimatı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılmıştı.

Yüksek orman mühendislerinden oluşan ekip, ağacın gövdesindeki incelemede matkapla her biri yaklaşık bir santimetre çapında 9 delik açıldığını belirlemiş, gövdedeki renk değişimi ile dallardaki kurumanın da açılan deliklere yabancı madde enjekte edilmesi sonucu oluştuğunu tespit etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1661405/mersinde-simge-agacina-zarar-veren-3-kisiye-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.