Tahran'da toplantı sonrası açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi başkanlığında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7'nci Toplantısı başladı.
Onur Çetinkaya
|
19 Temmuz 2022, Salı - 14:07
Tahran'da toplantı sonrası açıklama

Erdoğan ve Reisi görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

''Hedefimiz 30 milyar dolar''

Koronavirüs salgını sebebiyle iki yıldır ticarette gerileme yaşandığını belirten Erdoğan,ticaretteki gelişmeler hakkında konuştu.

Türkiye'nin 30 milyar dolarlık bir ticari hacme ulaşma hedefinin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı,şu an itibariyle ise 7,5 milyar doların yakalandığını belirtti.

Savunma sanayiinde atacağımız adımlarla bu süreci hızlandırmamız mümkün olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı,'' Gerek petrol gerek doğal gaz alanında atılacak adımlarla da bu hızlanabilir.'' açıklamasında bulundu.

Terörle Mücadele

Terörle mücadelenin büyük önem arz ettiğinin altını çizen Erdoğan,''PKK, PYD,YPG, FETÖ terör örgütleri, her iki ülkenin de ciddi anlamda baş belasıdır.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, ''Bildiğiniz gibi biz bunları artık NATO sözleşmesinin içine de soktuk. Bunlar hangi ülkede olursa olsun o ülkenin huzurunu kaçıran örgütlerdir. Dolayısıyla bunlar dayanışma içinde bir mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor.'' ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1661444/tahranda-toplanti-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.