Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Onur Çetinkaya
|
20 Temmuz 2022, Çarşamba - 16:45
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıl dönümünü kutladı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48.yıl dönümü.

İki lider yavru vatanı unutmadı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '' Ada’nın egemen, eşit ve ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının hakkına, hukukuna, varlığına ve egemenliğine kasteden teşebbüsü ebediyen tarihe gömen Kıbrıs Barış Harekâtımızın 48. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında Bülent Ecevit,Necmettin Erbakan ve Rauf Denktaş'ı unutmadı.

CHP lideri paylaşımında, “Kıbrıs Türkleri için varoluş mücadelesinin en önemli günlerinden biri olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü ve KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor; şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, hayattaki gazilerimizi şükranla anıyorum. Kıbrıs'ta Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak ve Ada'ya barışı getirmek için mücadele gösteren dönemin Başbakanı, Genel Başkanım Bülent Ecevit'i, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ı ve KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı saygıyla anıyorum." diye mesajını yayımladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1664639/erdogan-ve-kilicdaroglu-kibris-baris-harekatinin-48-yil-donumunu-kutladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.