Çiftçilere prim desteği ödenecek

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre ÇKS’ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı çiftçilere kilogram başına buğday ürünü için 1 TL, arpa ürünü için 0.50 TL “TMO Alım Primi Desteği” ödemesi yapılacak.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 10:05
Çiftçilere prim desteği ödenecek

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2022 senesinde ÇKS’ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlı olarak buğday ve arpa üretimi yapan çiftçilere prim desteği verilecek.

Ürettikleri ürünlerini TMO’ya (Toprak Mahsulleri Ofisi) satan ve satış işlemlerini alım satım belgesiyle belgelendiren çiftçilere kilogram başına buğday ürünü için 1 TL, arpa ürünü için 0.50 TL “TMO Alım Primi Desteği” ödemesi yapılacak.

2022 üretim senesi içinde Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan ve desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar satışa hazırladıkları ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’ne satarak 16 Eylül 2022 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı oldukları müdürlüklere alım satım belgeleriyle beraber müracaatta bulunmaları gerekiyor. Ayrıca TMO Alım Primi Desteği’nden hakkı olmadığı hâlde yararlandığı belirlenen kişiler, 5 sene süresince hiçbir destekten faydalanamayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1665437/ciftcilere-prim-destegi-odenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.