Tahıl anlaşmasında imzalar atılıyor

Tahıl koridoru için imzalar bugün istanbul'da atılıyor.
Onur Çetinkaya
|
22 Temmuz 2022, Cuma - 09:44
Tahıl anlaşmasında imzalar atılıyor

Dünyanın gözü İstanbul’da olacak.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim aylardır sürüyor.

Tahıl ve gıda krizi baş gösterdi.

Ancak sorun Türkiye'nin araya girmesiyle son buldu.Pürüzler İstanbul'da gerçekleştirilen toplantı sonrası kalktı.

İmzalar bugün atılıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada,'' Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreni 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirilecek.'' denildi.

Ukrayna'dan destek

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, tahıl koridoru anlaşmasını, ülkenin güney bölgesinin ve Karadeniz'deki askeri birliklerinin güvenliği garanti altına alınırsa destekleyeceğini açıkladı.

ABD'den Memnuniyet mesajı 

ABD, Türkiye'nin ev sahipliğinde imzalanacak olan Ukrayna'nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı memnuniyetle karşıladıklarını, BM ve Türkiye'nin çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

Çavuşoğlu'ndan açıklama 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl koridoru anlaşmasında gelinen son noktaya ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki diplomatik çabalarımız sonuç veriyor. Tüm dünyayı etkileyen gıda krizinin çözümü için ilk adımı yarın BM Genel Sekreteri, Rusya ve Ukrayna heyetleriyle birlikte İstanbul’da atacağız. İhtilafın çözümü için çabalarımızı sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1667332/tahil-anlasmasinda-imzalar-atiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.