Üstad Rasim Özdenören hayatını kaybetti

Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan, '7 Güzel Adam' dizisinin son temsilcisi Rasim Özdenören, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Ankara Masası
|
23 Temmuz 2022, Cumartesi - 12:35
Üstad Rasim Özdenören hayatını kaybetti

Ömrüne 34 tane birbirinden değerli eser sığdıran Türk edebiyatının usta yazarı Rasim Özdenören,  82 yaşında hayatını kaybetti 

Usta yazar, bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde  enfeksiyon tedavisi görüyordu. 

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Özdenören yarın Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının sonrası toprağa verilecek. Birçok siyasi isim Özdenören için başsağlığı mesajı yayınladı.

Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

Usta yazarın ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan, "Edebiyatımızın büyük ustalarından, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, “Gül Yetiştiren Adam” Rasim Özdenören’in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdenören’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Fahrettin Koca'nın mesajı

Özdenören'in hayatını kaybetmesi sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz."

Fahrettin Altun'un mesajı 

İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altuğ ise, 

"Edebiyat dünyamızın önemli değerlerinden, Yedi Güzel Adam’ın son çınarı, öyküleri ve eserleri ile fikir dünyamızda iz bırakan Rasim Özdenören’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum." notunu düştü. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1669882/ustad-rasim-ozdenoren-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.