BBP Başkanlık Divanı Toplantısı yapıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) olağan Başkanlık Divanı toplantısı 23 Temmuz Cumartesi günü, partinin genel merkez binasında, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığında yapıldı.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 11:09
BBP Başkanlık Divanı Toplantısı yapıldı

Genel Merkezde, Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında yapılan Büyük Birlik Partisi (BBP) olağan Başkanlık Divanı toplantısında ilk olarak Türkiye ve dünya gündemindeki konular değerlendirildi.

Saha çalışmaları, programları ve teşkilatlarla ilgili genel bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda, 2023 seçimleri ile ilgili yapılacak hazırlıklar ele alında ve mevcut çalışmalar gözden geçirildi.

Genel Başkan Mustafa Destici ve beraberindeki heyetin, Pazartesi günü başlayacak Balkan coğrafyasını kapsayan seyahat programının da değerlendirildiği toplantıda alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşıldı.

Divan toplantısında yapılan görüşmelerin ayrıntıları madde madde şu şekilde aktarıldı:

1) Kuzey Irak'ın Zaho bölgesinde, PKK tarafından gerçekleştirildiği Irak Parlamento Üyesi Hamis Hançer tarafından da teyit edilen, sivillere yapılan hain saldırı ve akabinde ülkemiz aleyhine başlatılan kampanya değerlendirildi.

Kahraman Güvenlik güçlerimiz tarafından, terör hedeflerine karşı yapılan ve yapılacak olan harekatların, yerel ve uluslararası kamuoyu oluşturularak engellenmeye çalışıldığı, bu türden komplo ve tuzakların devletimizin kararlılığında hiç bir tereddüde sebep olmaması gerektiği, hainlerin sıkıştıkça bu ve benzeri senaryoları gündeme taşımaya çalışacakları vurgulandı.

Tarihi binlerce yıl ötesine dayanan Kahraman Türk Ordusu’nun tarihinde sivillerin hiç bir zaman hedef almadığı, aksine kılı kırk yararak, gerekirse şehit vererek, savaş ve çatışma bölgelerinde sivilleri her zaman koruduğu ve gözettiği tarihi bir vakıadır.

“Peygamber Ocağı” sıfatını kazanmış ve mensuplarına “Mehmetçik” dediğimiz aziz ordumuzun bu tip ucuz oyun ve iftiralarla yıpratılması mümkün de değildir.

Zaho'da başlayan ve bir merkezden yönetildiği aşikar olan, bir çok bölgede yaşanan protestolarda şanlı ay yıldızlı bayrağımıza saldırılar olmuş ve ülkemiz aleyhine gösteriler yapılmıştır.

Her başı sıkışanın, sığındığı gölgesinde güveni ve sükunu bulduğu şanlı bayrağımıza yapılan saldırıları ve arkasındaki şer güçleri şiddetle kınıyoruz.

Yurt dışında başlayan gösterilerle eş zamanlı olarak, gerek sosyal medyadan, gerekse diğer yollardan, Türk Milletine ve Türk devletine ihanetlerini kusanlara karşı da yüce Türk adaletini göreve davet ediyoruz.

2) Dolmabahçe Sarayında, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin, Türkiye, Rus ve Ukrayna heyetlerinin hazır bulunduğu ve tahıl krizinin sona erdirildiği zirvenin, Türk diplomasisi açısından çok büyük bir başarı olduğu değerlendirildi.

Bu neticenin alınmasında başından sonuna kadar süreci yöneten Sayın Cumhurbaşkanımıza, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarımıza ve bütün diplomasi heyetimize, partimiz adına teşekkür ediyoruz.

Gerçekleşen zirve, Ukrayna Rusya Savaşında, Türk Devletinin izlemiş olduğu siyasetin doğruluğunun da bir teyidi olmuştur.

3) 2019 yılından bu yana defalarca gündeme getirdiğimiz, KYK Öğrenci Kredilerinden alınacak olan faiz ve diğer masrafların kaldırılması hususu, hafta başında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından sonra yapılan açıklamayla, nihayet çözüme kavuşmuş oldu.

Bu durumdan dolayı memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Bundan sonra da başta EYT mağdurlarının meseleleri olmak üzere, milletimizi etkileyen her türlü mağduriyetin çözümü noktasında takipçisi olacağımızı vurguluyoruz.

4) Sayın Genel Başkanımız ve beraberindeki heyet, yarın Balkan coğrafyamızı kapsayan bir seyahate çıkacaklar.

Sayın Genel Başkanımızın başkanlığındaki heyet, ilk olarak bugün Gümülcine'de yapılacak olan Merhum Dr. Sadık Ahmet'i anma programına katılacak ardından, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde Batı Trakya’daki kardeşlerimizle bir araya gelerek, görüşmeler yapacaklar.

Gezi; Makedonya, Kosava, Karadağ ve Bosna ziyaretleri ile devam edecektir.

5) Ülkemiz ekonomisinde meydana gelen gelişmeler değerlendirilmiş olup, özellikle büyük şehirlerde, yaşanan ağır enflasyonun da üzerinde, emlak fiyatlarında ve konut kiralarındaki fahiş artışların ciddi sosyal problemlere sebep olabileceğine dikkat çekildi.

2023 yılının Temmuz ayına kadar konutlardaki kira artışlarının % 25 ile sınırlandırılmış olması bir rahatlama getirmişse de kalıcı çözüm olmayacaktır.
Pek çok alanda görülen anormal fiyat artışlarını piyasa dinamikleri içinde önleyecek acil tedbirler alınması gerektiği vurgulandı.

6) Teşkilatlarımızla ilgili yapılan ve planlanan faaliyetler, yapılacak çalışmalarla ilgili görevli divan üyesi arkadaşlarımızın sunumları dinlendi.
Bu güne kadar yapılan faaliyetlerde aksayan bölgeler ve yönler tespit edilerek gerekli uyarılar yapıldı.

7) Toplantı dilek ve temenni konuşmaları ile sona erdi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1670993/bbp-baskanlik-divani-toplantisi-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.