Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 99. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Onur Çetinkaya
|
24 Temmuz 2022, Pazar - 13:58
Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında,Yunanistan'a sert mesajlar verdi.

Lozan Barış Antlaşmasıyla kara sınırlarımız çizilmiş, kapitülasyonlar kaldırılmış, Yunanistan’da kalan Türk azınlığının hakları güvenceye alınmış, kıyılarımıza yakın Yunan adalarının gayrıaskeri statüsü teyit edilmiştir diyen Erdoğan,''Türkiye, imzalanmasından bu yana geçen 99 yılık zaman zarfında Lozan Barış Antlaşması’nın uygulanmasını titizlikle takip etmiştir.'' ifadesini kullandı.

Yunanistan'a Lozan mesajı

Atina yönetiminin Türk azınlıklarının haklarını yok saydığını dile getiren Cumhurbaşkanı,Yunanistan'ın Lozan Barış Antlaşmasına sadakat ilkesiyle bağdaşmayan hareketlerde bulunduğunu ve bu durumun Türkiye tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti.

Erdoğan paylaşımında,''Ülkemiz, bölgesinde kalıcı barış ve huzurun tesisi yolunda her türlü çabayı göstermekte, aziz milletimizin haklarını korumakta kararlıdır.'' açıklamasında bulundu.

''100'üncü yıla emin adımlarla ilerliyoruz''

Lozan Barış Antlaşması’nın ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru emin adımlarla ilerlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının son bölümünde ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

Erdoğan, ''Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum." mesajını paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671141/erdogan-lozan-baris-antlasmasinin-yil-donumu-nedeniyle-mesaj-yayimladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.