Yunanistan'daki yangın Edirne’ye dayandı

Yunanistan'daki orman yangınları Edirne'nin sınır köylerine kadar dayandı. Geceyi aydınlatan alevler gökyüzünü kapladı.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2022, Pazartesi - 09:30
Yunanistan'daki yangın Edirne’ye dayandı

Yunanistan'da 5 gündür süren orman yangınlarından alevler Edirne'nin bazı sınır köylerine kadar yaklaştı. Alevler rüzgârın etkisiyle zaman zaman harlanıyor.

Yunanistan'da 5 gündür süren orman yangınları Türkiye-Yunanistan sınır hattında ilerleyişini sürdürüyor. 

Rüzgârın etkisiyle zaman zaman devasa boyutlara ulaşan alevler, Edirne'nin Meriç ilçesi sınırları içinde kalan Yunanistan’la komşu köylerinden de kolaylıkla görülebiliyor.

Yunanistan'da yangının sürdüğü bölgenin hemen karşısında bulunan Meriç'in Küplü beldesinden bakıldığında yangının büyüklüğünü anlamak mümkün oluyor.

“Yangın gün geçtikçe büyüyor”

Edirne’nin Meriç ilçesi sınır köylülerinden Fatih Uygun, "Bugün ile beraber yangının beşinci günü oldu. Yangın başladığından beri gökyüzünü dumanlar kaplıyor. Yunanistan tarafında yangına müdahale ediliyor ama alevler gece yeniden başlıyor. Alevler şu an Meriç Nehri sınırına kadar dayandı ve yangının büyüklüğü gün geçtikçe büyüyor" diye konuştu.

Bir başka köylü Aycan Altay, "Meriç Nehri sınırına dayanan yangın gittikçe yayılmaya başladı. Dumanlar gökyüzünü kaplıyor" ifadelerini kullandı.

"Yangına çok yakın yerde yaşıyoruz"

Bir başka köylü vatandaş Utku Turan ise, "Yangına çok yakın bir yerde oturuyoruz. Beş gündür devam eden yangın nedeniyle havayı tamamen siyah bulutlar kapladı. Alevler aniden yükseliyor zaman zaman da azalıyor. Gündüzleri helikopter ile müdahale ediyorlar ama şu an faydalı olmadı gibi" açıklamasında bulundu.

Berke Kazdağ isimli vatandaş ise alevlerin çok rahat görüldüğünü belirtti.

24 saatte 53 noktada orman yangını başladı

Çok sayıda kuş türünün göç yolu üzerinde bulunan orman yangınının devam ettiği Dadia Ormanı Milli Parkı, çok sayıda hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan Yunanistan'da 24 saatte 53 farklı noktada orman yangınının çıktığı bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1671573/yunanistandaki-yangin-edirneye-dayandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.