Başkentte polisi şehit eden sanığın cezası onandı

Başkentte "dur" ihtarında bulunan polis memuru Mevlüt Metin'e çarparak şehit eden Seyit Çamran Kalaycı’ya  Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası Yargıtay tarafından onandı.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2022, Perşembe - 11:35
Başkentte polisi şehit eden sanığın cezası onandı

Başkent Ankara'da farklı yerlerde 3 vatandaşı otomobille kasten yaraladıktan sonra kendisini durdurmak isteyen polis memuru Mevlüt Metin’i de şehit eden Seyit Çamran Kalaycı'ya Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Aralık 2020'de verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis” cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesince onandı.

Yargıtay, polis memuru Mevlüt Metin'in şehit edilmesine dair sanığa verilen cezada, usul ve esas yönünden hukuka aykırılık olmadığı, kanıt bakımından karardaki değerlendirmelerin yerinde olduğu kaydedildi.

Tüm kanıtların hukuki geçerliliğinin bulunduğunu, sanığa ceza indirimi uygulanmamasının yasal gerekçesinin olduğunu vurgulayan Yargıtay, yerel mahkeme Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hükmünün yerinde olduğunu belirtti.

Yargıtay 3 yaralama ile ilgili kararı bozdu

Yargıtay, polis memurunun şehadeti öncesi sanığın Nesibe Çiçek, Ali Yavuz ve Zeynep Yüksel isimli 3 vatandaşı aracıyla ezerek yaralaması ile ilgili yerel mahkemenin verdiği “kasten öldürmeye teşebbüs” kararını doğru bulmadı ve “canavarca hisle öldürmeye teşebbüs” seviyesine yükseltti.

Yargıtay sanığa 3 yaralama ile ilgili verilen 30 yıl 6 ay hapis cezasında yerel mahkemenin "suçun niteliği" konusunda yanıldığını belirtti.

Yerel mahkemenin 3 vatandaşa yönelik sanığın eylemini "kasten öldürmeye teşebbüs" olarak tayin ettiğini hatırlatan Yargıtay, daha önce tanımadığı insanları "sebepsiz yere" ve "sırf öldürmek için" hareket eden sanığın, "canavarca hisle öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılması gerektiği kaydetti.

Sanığın, 3 vatandaşı yaralaması ile ilgili suçunun yeniden yargılanması için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Böylelikle yeniden yargılanacak olan sanığın 3 yaralamaya karşı verilen 30 yıl 6 ay hapis cezası daha da artacak.

Ankara’da polis memuru Mevlüt Metin’in şehit edilmesi

Sanık Seyit Çamran Kalaycı, otomobille 6 Mayıs 2019 sabahı seyrederken Akyurt ilçesinin Balıkhisar Mahallesi'nde Nesibe Çiçek isimli vatandaşa, Saracalar Mahallesi'nde Zeynep Yüksel isimli vatandaşa ve daha sonra Ali Yavuz isimli vatandaşa çarptıktan sonra kaçmıştı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mevlüt Metin, Ankara-Çankırı Yolu Karyağdı bölgesinde Seyit Çamran Kalaycı'ya "dur" ihtarında bulunmuştu.

Seyit Çamran Kalaycı ise, polis memuru Mevlüt Metin’in dur uyarısına rağmen yavaşlamayıp yolun kenarına kaçan polis memurunun üzerine aracını sürerek ölümüne neden olmuştu. O anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.

Ankara 33. Ceza Mahkemesi yargılama sonunda sanık Seyit Çamran Kalaycı'ya, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmekten" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "3 kişiyi de öldürmeye teşebbüs" suçundan ise toplam 30 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1678994/baskentte-polisi-sehit-eden-sanigin-cezasi-onandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.