Özgür Özel, Mamak Belediyesi hakkındaki rüşvet iddialarını sürdürdü

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mamak Belediyesi hakkındaki iddiaların çok açık ve net olduğunu belirterek, AK Parti ve İçişleri Bakanlığından bir açıklama beklediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
28 Temmuz 2022, Perşembe - 14:27
Özgür Özel, Mamak Belediyesi hakkındaki rüşvet iddialarını sürdürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mamak Belediyesi ile ilgili iddialarını TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bir kez daha gündeme getirdi.

Özel, "Mamak Belediyesine ilişkin bir rüşvet dosyası açıkladık. Açıkladığımız dosyada saat, gün ve yer vardı. Ayrıca dosya yanındakilerin telefonlarını vererek dijital ispat ve önemli ipuçlarının verildiği önemli bir açıklama ve ifade tutanağıydı." dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin 'iftira' açıklamasına tepki gösteren Özel, dosyanın bağımsız yargı organlarınca incelenerek, deliller çerçevesinde bir karar verilmesi gerektiğini söyledi.

"CHP'li belediyeler görevlerinden el çektirildi"

CHP'li belediyelere yapılan uygulamaları hatırlatan Özel "CHP’li belediyeler söz konusu olduğunda İçişleri Bakanlığının “Nereden bilsin Yalova Belediye Başkanı aşağıdaki yolsuzluğu” demesine rağmen başkan görevden el çektirildi. Belediye meclisinden AK Partili birisi seçildi. Yargının “görevine devam belediye başkanlığı yap” dediği Mustafa Kayalar’a Menderes’te İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirildiği bir noktada, Mamak Belediye Başkanı görevden el çektirilmeyi bırakın, Ankapark güzellemeleriyle, dinozorların arasında geziyor. Hangi sıfatla, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesindeki sözcüsü sıfatıyla olacak iş değil."şeklinde konuştu.

" Miçotakis’in yeni demokrasi hareketinden mi seçildi?"

Özel, AK Partililerin sessiz kalmasına da tepki gösterirken "Bir ses yok. Ömer Çelik susuyor, AK Parti grup başkanvekilleri susuyor, Cumhurbaşkanı susuyor, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı susuyor. Mamak Belediyesi, Miçotakis’in yeni demokrasi hareketinden mi seçildi? Yunanistan mı bekleyeceğiz açıklamayı. Elbette sizden bekleyeceğiz. Suriye’nin, İran’ın, Irak’ın mı belediye başkanı, Putin mi yapsın açıklamayı. Macron mu söyleyecek? Bir şey söyleyin." diye konuştu.

İddiaların çok açık, net ve ciddi olduğunun altını çizen Özel, konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Murat Köse yalanlamıştı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dün Özgür Özel'in iddialarını yalanlarken  " Özgür Özel; yalanın ve iftiranın peşinden gitmek bu kadar mı kolaydır sizin için? Size bir iftira geldiğinde demek ki hiç sorgulamıyor, Yalan yanlış direkt işinize geldiği gibi kullanıyorsunuz! Sizi uyarıyorum ve sorumluluk sahibi bir vekil gibi davranmaya davet ediyorum. İddialar tamamen safsatadan ibarettir. 14.06.2022’de iftirayı hukuka taşıyan biz olduk! ÖLÜMLE tehdit ettiği, hem de itibarı hedef alan iftirasından dolayı suç duyurusunda bulunduk İftira atan ve yayanlar da hukuk önünde hesap verecek! CHP yine yalanın ve iftiranın peşinde" paylaşımında bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1679560/ozgur-ozel-mamak-belediyesi-hakkindaki-rusvet-iddialarini-surdurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.