Çankaya Belediyesi personelinden protesto!

Toplu İş Sözleşmesiyle yapılan maaş zammının enflasyon farkının altında kaldığını ve aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında ezildiğini belirten Çankaya Belediyesi işçileri, belediyenin hizmet binası koridorlarına çıkarak alkışlı ıslıklı protesto gerçekleştirdiler.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2022, Perşembe - 17:02
Çankaya Belediyesi personelinden protesto!

TİS (Toplu İş Sözleşmesi) ile maaşlarına yapılan zammın enflasyon farkının altında kalmasını gerekçe gösteren Çankaya Belediyesi işçileri, belediye hizmet binası koridorlarında bir araya gelerek alkışlı ve ıslıklı protesto gerçekleştirdiler.

Bir süre iş bırakan Çankaya Belediyesi personeli, aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında ezildiğini belirterek, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den maaşlarına iyileştirme istediler.

Yemekhane fiyatlarına yapılan zammı protesto etmişlerdi

Çankaya Belediyesi personeli, geçtiğimiz hafta da Sakarya Caddesi’nde bir araya gelerek, yemekhane fiyatlarına yüzde 100 oranında zam yapılmasını protesto etmişti.

Eylemciler, Çankaya Belediyesi’nin uyguladığı zamlar karşısında sessiz kaldığı gerekçesiyle sendikalara da eleştiride bulunmuşlardı.

“Kriz ortamında bu maaşlarla geçinemiyoruz”

Eylemde 6 maddeden oluşan taleplerini açıklayan Çankaya Belediyesi personelleri, şu açıklamada bulunmuşlardı:

“Mevcut ekonomik kriz ortamında, bu maaşlarla geçinemiyoruz… Çankaya Belediyesi Emekçileri olarak, bizler de tüm emekçiler gibi, artan hayat pahalılığından ve enflasyondan en ağır şekilde etkilenmekteyiz. Her birimiz belediye iştiraki olan farklı şirketlerde ve kadrolu işçiler olarak çalışmaktayız. Uzun zamandır yaşamımızı idame etmekte zorlanıyoruz… Barınma, gıda, temizlik, benzin, mazot gibi temel ürünlere sürekli olarak zam gelmekte ve maaşlarımız her geçen gün enflasyon karşısında hızla erimektedir… Geçtiğimiz 6-7 yıllık süreçte Çankaya Belediyesi emekçilerinin ücretleri ciddi oranda düşmüştür. Önceden kazanılmış olan birçok hakkımız kaybedilmiştir. Ücret zamlarımızı belirleyen katsayı oranları geçtiğimiz yıllarda kaldırılmıştır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1679773/cankaya-belediyesi-personelinden-protesto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.