İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu tören kıtasıyla karşılamaya tepki

Emekli albay ve İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu, AK Parti Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın tören kıtasıyla karşılanmasına "Jandarmanın mevzuatı açık. Kim askeri törenle karşılanacak, kime askeri selam vereceği belli. Bu emri jandarma karakol komutanına kim verdi?. Sıralı mülki amiri mi verdi? Sıralı jandarmadaki komutanları mı verdi? İncelenmesi gereken mevzu bu aslında"sorularını yöneltti.
Ankara Masası
|
29 Temmuz 2022, Cuma - 13:39
 İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu tören kıtasıyla karşılamaya tepki

AK Parti İl Başkanı Sercan Özaydın'ın Gedikler Jandarma Karakolu'nda tören kıtasıyla karşılanmasına emekli albay ve İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu tepki gösterdi.

Ofluoğlu, il başkanının komutan edasıyla karşılandığına dikkat çekerken "Resimlerden anlaşıldığı gibi uzman veya astsubay olduğu görülüyor, esas duruşta karşılıyorlar, neden? Niye bir siyasi teşekkül bir jandarma karakolu ziyaret ediyor ve tören mangası oluşturulmuş gibi karşılanıyor?" diye konuştu.

"Buna neden müsaade edildi?"

Jandarmanın mevzuatında kimin askeri törenle karşılanacağının, kime askeri selam verileceğinin belli olduğunun altını çizen Ofluoğlu "Bu emri jandarma karakol komutanına kim verdi? Sıralı mülki amiri mi verdi? Sıralı jandarmadaki komutanları mı verdi? İncelenmesi gereken mevzu bu aslında. Buna neden müsaade edildi?" diye sordu.

Ofluoğlu, bu karşılamanın jandarma karakol komutanının tek başına alabileceği bir karar olmadığını belirterek "Bir emir talimat gelmeden bir jandarma karakol komutanı asla bunu yapmaz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1680748/iyi-parti-cankaya-ilce-baskani-kevser-ofluoglu-toren-kitasiyla-karsilamaya-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.