Maganda kurşunu çocuğu böyle öldürdü

Maganda kurşunuyla yaşamını yitiren çocuğun katili, 300 saati aşkın görüntünün tek tek incelenmesi ile tespit edildi.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2022, Cumartesi - 17:14
Maganda kurşunu çocuğu böyle öldürdü

20 Temmuz’da Mardin ili Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bakkaldan ekmek alan Onur Başboğa (12), eve dönerken alnına yorgun mermi isabet etti ve ağır yaralandı. Kafasındaki kurşunla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne götürülen 12 yaşındaki Onur Başboğa, yaşam savaşını 4 gün sonra kaybetti. Günahsız çocuk, perişan olan ailesi ve yakınlarınca gözyaşları içinde toprağa verildi.

200 kamera, 300 saat görüntü

Cinayet üzerinde bizzat duran Mardin İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’un “O katil bulunacak” talimatında bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri ile Kızıltepe İlçe Asayiş Büro Amirliği polislerinden oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Ortak çalışma kapsamında Onur Başboğa’nın yaşamını yitirdiği bölgedeki 200 güvenlik kamerasından alınan 300 saatlik görüntü, kare kare incelendi.

Uzmanların bilimsel görüşünü alan özel ekip, tabancanın 1,8 kilometre mesafeden ateşlenmiş olabileceğini öğrenince söz konusu mesafeyi de içine alan bir alandaki tüm kamera kayıtları üzerinde yoğunlaştı. 

Ekipler, silahın, çocuğun vurulduğu yere 1.4 kilometre uzaklıkta bir düğün salonu önünde yer alan açık alandan ateşlendiğini tespit etti. Özel ekip, düğüne katılan 8 magandanın, eğlence için havaya ateş ettiğini belirledi.

Düğün salonuna ait güvenlik kamerası kayıtlarına el koyan özel ekip, magandaları tek tek belirledi, tüm silahları da eksiksiz buldu.

Silahların tamamını balistik incelemeye veren özel ekip, Onur’un canını alan yorgun merminin, 22 yaşındaki Mahmut Aras’ın silahından çıktığını tespit etti. 

Mahmut Aras, evine gerçekleştirilen şok baskınla yakalandı. Mahmut Aras, emniyette sorgusu alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1682783/maganda-kursunu-cocugu-boyle-oldurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.