Uzmanlar uyarıyor! 'Hiçbir faydası yok'

ABD'li bilim insanları kurumlara girişlerde ateş ölçmenin hiçbir faydasının olmadığını açıkladı.
Ankara Masası
|
15 Eylül 2020, Salı - 19:04
Uzmanlar uyarıyor! 'Hiçbir faydası yok'

Koronavirüs etkisi altında açılan AVM, spor salonları ve kalabalık alanlara girişlerde ateş ölçümleri yapılarak, pozitif vakalar tespit edilmeye çalışılıyor.

Bu uygulamayı eleştiren ABD’li bilim insanları ateş ölçümlerinin koronavirüsü engellemede hiçbir anlamının olmadığını açıkladı.

Bilim insanları, ateş kontolünün yalnızca hastalığı ağır semptomlarla geçiren kişileri tespit ettiğini, ancak semptomları olmayan ya da hastalığın ilk aşamasında bulunan kişileri ıskaladığını ve bulaş riskinin yüksek olduğu restoran ve AVM gibi ortamlarda gerçek olmayan bir güvenlik algısı yarattığını belirtti.

"Maske ve sosyal mesafe onaylandı"

ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan yeni bir araştırma koronavirüsün yayılmasını engellemek için etkili önlemler olarak maskeleri ve sosyal mesafeyi onayladı, ancak birçok araştırmacı ateş kontrolünün anlamsız olduğunu belirtti. Giriş noktalarında vücut ısısını ölçmenin tiyatrodan başka bir şey olmadığını belirten araştırmacılar, bunun Covid-19'la enfekte olan pek çok insanı es geçtiğini açıkladı.

"Belirgin semptomları olmayan kişiler tarafından yayılıyor"

Sıcaklık kontrolleri ciddi şekilde hasta olan kişileri belirleyebiliyor, ancak bu durumdaki insanlar zaten çok fazla sosyalleşebilecek ya da dışarıda yemek yiyebilecek zindeliğe sahip olmuyor. Bununla birlikte giderek artan sayıda kanıt, corona virüsün bar, restoran, AVM gibi kalabalık yerlerde ateş ve öksürük gibi belirgin semptomları olmayan kişiler tarafından yayıldığını gösteriyor.

"Güvenlik algısı yaratıyor"

Öte yandan araştırmacılar, kapıda ateş ölçümünün yapıldığı yerlerde sanki o mekanın tamamen güvenli bir yermiş gibi sahta bir güvenlik algısı yaratığını belirtti. Girişinde ateşin ölçüldüğü restoranlarda yemek yiyen insanların birçoğunda Covid-19'a saptandığı belirtilsi.

Öte yandan CDC, bu haftanın başında, Mayıs ayında işverenlere işçilerinin her gün ateşinin ölçmesini tavsiye eden önerisini geri çekti ve ABD'ye gelen uluslararası yolcular için 14 Eylül'den itibaren havaalanlarında ateşinin kontrol edilmeyeceğini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/168303/uzmanlar-uyariyor-hicbir-faydasi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.