İnce; ''Sistemin kuralları değişti''

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Antalya’nın Manavgat ilçesinde esnafı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
31 Temmuz 2022, Pazar - 14:53
İnce; ''Sistemin kuralları değişti''

İnce’ye vatandaşlar ve esnaf yoğun ilgi gösterdi.Kendisini karşılayan vatandaşlarla fotoğraf çektiren İnce, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu.

''Sistemin kuralları değişti''

Muhalefet partilerinin kendisini oyları bölmekle itham ettiğini ancak onların matematik bilgilerinden şüphe ettiğini belirten İnce, “Parlamenter sistemde futbolun kuralları geçerliydi. Şimdi başkanlık sistemi var. Basketbolun kuralları geçerli. Hâlâ bana ‘penaltı yapma, ofsayta düşme’ diyorlar. Ofsayt, penaltı futbolda var, basketbolda yok. Kurallar değişti.'' dedi.

Sistemde oy bölmesi diye bir şeyin olmadığını söyleyen İnce,''Erdoğan 50+1’i alıyorsa ilk turda geçmiş olsun zaten. İster bir aday olsun, ister 20 aday olsun. Alamıyorsa ikinci turu var bunun. Bu milletvekili seçimi değil, iki turlu bir seçim” diye konuştu.

''Altılı masanın adayı olurum,ama şartım var''

Altılı masayı oluşturan partilerin hala bir aday bulamadığına değinen Muharrem İnce, adaylık konusunda buradayım dedi ancak şartlarını da sıraladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı,''Altılı masa aday bulamıyorsa ben buradayım,ama oy verecekler bana. Kendi afişlerini asmayacaklar, benim afişlerimi asacaklar. Sandığa sahip çıkacaklar. Hazine paralarını harcayacaklar, kasada tutmayacaklar, şartlarım var'' ifadesini kullandı.

''Dolar 4 lirayken olmayanlar,18 lirayken oluyor''

Adaylık konusunda arkamda dursunlar ben yüzde 65 oyla seçimi alırım. Altılı masanın içinde böyle bir iddiada bulunan bir kişi var mı? Yok. Bazıları aday olmayı düşünüyor. Dolar 4 lirayken olmayanlar, 18 lirayken oluyor.'' açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1683409/ince-sistemin-kurallari-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.