Takibe düşen kredi ve kart borçlarına çözüm arayışı

Dar gelirli ve takibe düşmüş borçlulara, icra aşamasına gelmiş kredi ve kart borçlularına dönük müjdeli düzenleme için hazırlıklar tamamlandı. Konunun yarın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
31 Temmuz 2022, Pazar - 19:39
 Takibe düşen kredi ve kart borçlarına çözüm arayışı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlıkları dar gelirlilerin kredi ve kredi kartı borçlarından kaynaklanan sorunların çözümü için bir taslak çalışma hazırladı.

Bu çalışmanın yarın Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

Masada 3 formül var

Çalışma, borcundan dolayı takibe düşmüş, icralık olmuş dar gelirli tüketicileri kapsayacak. Muhtemel düzenlemeler arasında borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılması da var.

Kartlı harcamalarda %85 artış

TOBB ve Visa'nın gerçekleştirdiği Kartlı Harcamalar Analizine göre, 2022 yılının ilk çeyreğinde aylık kartlı harcamalar ortalaması geçen yılın aynı ayına göre yüzde 85 arttı.

BDDK'nın sorunlu kredileri takibe atma süresi esnekliğinin tamamen uygulamadan kalkmasıyla birlikte ocakta bireysel kredi ve kart borcundan takibe düşenlerin sayısı üçe katlandı. Geçen yıl ocakta 73 bin kişi kart ve kredi borcundan takibe düşerken bu yıl sayı 222 bine çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1684211/takibe-dusen-kredi-ve-kart-borclarina-cozum-arayisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.