ABB ev sahipliğinde muhtarlar buluşması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara’nın problemlerini ilk ağızdan dinleyip çözüm üretmek için “Muhtarlar Müzakere Ediyor” programını sürdürüyor. Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde Muhtarlıklar Daire Başkanlığınca 6’ncı ve 7’ncisi gerçekleştirilen programda, Yenimahalle ve Çankaya ilçesinden muhtarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birebir görüşme olanağı buldu.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 12:25
ABB ev sahipliğinde muhtarlar buluşması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) “ortak akıl ilkesi” ile görüş alışverişinde bulunarak başkenti Ankaralılarla yönetmeyi sürdürüyor.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığının “ortak akıl” anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği “Muhtarlar Müzakere Ediyor” programı muhtarlardan yoğun ilgi görüyor. İki ayrı grupta hem geçen hafta hem bu hafta sonu toplam 123 Çankaya muhtarını Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde ağırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalleli 50 muhtarı da ilgili daire başkanlıkları bürokratlarıyla bir araya getirdi. 

Ankaralı muhtarlar, mahalleleri ile ilgili görüş ve taleplerini ilk ağızdan Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine aktarma olanağı buldu.

Mahallelerin sorunları masaya yatırıldı

ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, EGO (Elektrik Gaz Otobüs) Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileriyle görüşen muhtarlar, mahallelerinin kronikleşmiş problemlerini aktardılar.

“Muhtarlar Müzakere Ediyor” programında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Yüksel Arslan, mahallelerin sıkıntılarını gidermek için 7 gün 24 saat çalıştıklarını kaydederek, problemlerin ortak akıl yoluyla çözüme kavuşturulacağına vurgu yaptı.

Toplantıların verimli geçmekte olduğunun altını çizen Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz da, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ocak ayında başlatmış olduğumuz Muhtarlar Müzakere Ediyor programımız kapsamında birim yetkililerimiz tarafından alınan notları değerlendireceğiz. Güzel dönüşler alıyoruz muhtarlarımızdan…” diye konuştu.

Mansur Yavaş’tan muhtarlara sürpriz telefon

Asfalttan kaldırıma, yeşil alanlardan sokak hayvanlarına kadar çok sayıda sorunun konuşulduğu “Muhtarlar Müzakere Ediyor” programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüntülü katılarak sürpriz yaptı.

Mansur Yavaş, ANKAPARK’ın geleceğini belirlemek için başlatılan ankete muhtarların da katılmalarını, görüş ve tavsiyelerini paylaşmalarını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kapılarının kendilerine açılmasından ötürü mutlu olduklarını ifade eden muhtarlar ise şunları söylediler:

-Cevriye Kaya (Fidanlık Mahallesi Muhtarı): “Bugüne kadar hiç böyle bir hizmet görmemiştim. Belediye Başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Burada muhtarlıklarımızdaki sorunlara değindik, bizlere çok yardımcı oldular.”

-Hülya Güneş (Birlik Mahallesi Muhtarı): “Muhtarlıkta ilk dönemim ve en büyük şansım da Mansur Başkan ile aynı döneme denk gelmiş olmam. Sorunlarımız çok rahat ve hızlı bir şekilde çözülerek yer bulduğu bir dönem yaşıyoruz. Belediyeler arkamızda olduğu zaman daha güçlü isteklerimizi belirtiyoruz. Böyle bir toplantı gerçekten muhteşem çünkü bütün müdürlerimiz burada ver direkt olarak şikâyetlerimizi ilettiğimiz bir yer oluyor.”

-Seviye Ardıç Çelik (Güvenevler Mahallesi Muhtarı): “Bu organizasyon için başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. Bire bir bizi dinlediler. Zaten normalde de telefon ettiğimizde sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliyoruz. 2019 yılından sonra ABB’nin varlığını hissettik ve muhatap buluyoruz. Belediyemizden ve Mansur Başkanımızdan çok memnunuz.”

-Muharrem İlbaş (Naci Çakır Mahallesi Muhtarı): “Böyle toplantılar olmadan önce de birim müdürlerimiz bizlerin yanına gelerek sorunlarımızı dinliyor ve hızlı bir şekilde sorunlarımızı gideriyordu. Bu toplantılar daha da verimli geçiyor. Mansur Başkanımıza, birim müdürlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1685363/abb-ev-sahipliginde-muhtarlar-bulusmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.