Bakan Soylu’dan “cemevlerine saldırı” açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başkent Ankara’da cemevlerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili olarak, “Soruşturma derinleşmiş, yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye’nin ayak izlerine rastlanmamıştır.” açıklaması yaptı.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 16:05
Bakan Soylu’dan “cemevlerine saldırı” açıklaması

Başkent Ankara’nın Mamak ve Çankaya ilçelerinde yer alan cemevi, Alevi dernekleri ve vakıflarına önceki gün aralıklarla kısa süreli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı istihbarat, terör ve asayiş ekipleri ortak çalışma başlattı. Titiz çalışma sonrası görüntüleri elde edilen saldırganın olay yerinden kendi kullandığı araçla ayrıldığı tespit edildi. Eskişehir’e kaçmak isteyen saldırgan Ahmet Ozan K. isimli zanlı, Ankara’ya 70 kilometre mesafede yolda yakalandı.

Yeni gözaltılar var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Muharrem Ayının birinci gününde 3 cemevine yönelik alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya platformu Twitter'daki @suleymansoylu onaylı hesabından paylaştığı açıklama şöyle: 

3 gün önce eski Türkiye'nin alışkanlığı ile karşılaştık. Muharrem Ayı'nın birinci gününde 3 Cemevine yönelik alçakça provokasyonla karşılaşmamıza rağmen

1- Eski Türkiye'den farklı olarak bu planlı provokasyon faili meçhul kalmadı

2- Toplumumuzun tüm kesimleri tarafından lanetle karşılanan bu planlı provokasyon, milletimizin 'birlik duvarına' çarptı

3- Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz göreve geldiği ilk günden itibaren herkesin kendisini ifade edebildiği Türkiye adımlarında, sadece son 2 yılda 1585 cemevi ziyaret edildi. 8600 talebin 5600'ü karşılandı.

Ayrıca birçok adım ve ülkemizin her tarafında oluşan kardeşlik iklimi, tam da Muharrem Ayı'nın ruhuna uygun anlayışla bu karanlık ellerin menfur emelleri engellenmektedir.

4- Soruşturma derinleşmiş, yeni gözaltıla yapılmış ve eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlanılmıştır.

Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1685738/bakan-soyludan-cemevlerine-saldiri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.