ASKİ’den 163 milyon liralık yatırım

Etimesgut İstasyon Caddesi’nde altyapıya neşter vuruluyor. ASKİ 163 milyon liralık yatırım yapacak.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2022, Salı - 11:19
ASKİ’den 163 milyon liralık yatırım

ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü, sağanak yağış sonrası hayatı felç eden Etimesgut İstasyon Caddesi’ne müdahale edecek. Bölgede inceleme yapan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yeni bulvarın da yapılacağı bölgede kalıcı çözüm için 29 Haziran 2022’de ihaleye çıkıldığını hatırlatarak, 3 ayrı noktada büyük deşarj yağmur suyu hattı oluşturularak sel baskınlarını engelleyeceklerini bildirdi. Erdoğan Öztürk, çalışma çerçevesinde 6 kilometre atık su ve 4 kilometre yağmur suyu hattı yapılacağı bilgisini verdi. ASKİ Genel Müdürü Öztürk, çalışmaların 162 milyon 994 bin 922 liraya mal olacağını açıkladı.

Etimesgut İstasyon Caddesi’nde incelemelerde bulunan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile Ankara 2. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı İlteriş Erdaş, çalışmaların başlayacağı noktaları gezerek teknik ekiplerden bilgi aldı.

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2022 verilerine göre nüfusu 600 bini geçmiş durumda olan Etimesgut’un yollarını adeta göle döndüren sel baskınlarını engellemek amacıyla altyapı çalışmasına başladıklarını bildiren ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, şunları söyledi:

“İstasyon Caddesi’nin de bulunduğu Piyade Mahallesi ve Ahi Mesud Bulvarı selden en çok etkilenen yerler arasında. İstasyon Caddemizde yukarıdaki Bağlıca ve Yapracık yerleşim yerlerinin tüm yağmur sularını da taşıyan bir yağmur suyu hattımız bulunuyor. Bu hat önceleri 2’ye 2’lik bir menfez olarak düşünülmüş sonra 800’lük 2 hatta dönüştürülmüş ancak yeni yerleşimler nedeniyle sistem şu an kendini taşıyamaz durumda. Dolayısıyla sırf bu noktada değil zaman zaman yağışlar sonucunda İstasyon Caddesi’nde Demir Yolları da sular altında kalıyor. Şimdi bu yoğun yağışların önüne geçmek adına 3 ayrı noktada büyük deşarj yağmur suyu hattı oluşturuyoruz.”

“En kısa sürede tamamlayacağız”

“Ankara İli Etimesgut İlçesi İstasyon Caddesi Atık Su ve Yağmur Suyu Kolektör ve Şebeke Hatları Yapım İşi” ihalesi için 5 firmanın teklif verdiğini kaydeden Erdoğan Öztürk, çalışmaların yaklaşık 163 milyon TL maliyetle tamamlanacağını belirtti.

Öztürk sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İhalesini gerçekleştirdik ve çalışmayı kısa bir süre içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Gerek İstasyon Caddesi’ne gelen kısımda gerekse daha sonraki 2 lokasyonda yapacağımız 3 ayrı yeni hatla bölgenin tüm yağmur suyu problemini çözmüş olacağız. Çalışma kapsamında bölgeye toplam 5 bin 900 metre (yaklaşık 6 kilometre) atık su ve 3 bin 700 metre (yaklaşık 4 kilometre) yağmur suyu hattı yapacağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1686323/askiden-163-milyon-liralik-yatirim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.