Demokrat Parti'den Hüseyin Gazi Türbesi'ne ziyaret

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı Ankara’da Hüseyin Gazi Türbesi’ni ziyaret etti.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ağustos 2022, Salı - 16:30
Demokrat Parti'den Hüseyin Gazi Türbesi'ne ziyaret

Cemal Enginyurt ve Erkin Delikanlı, MKK üyeleri Kürşad Şahin, Sedat Erge ve il yöneticileriyle birlikte Hüseyin Gazi Türbesine ziyarette bulundu.

Demokrat Parti heyeti  ziyaretlerinde dua ettikten sonra alevi dedesi Hüseyin Öz’e cemevlerine yapılan saldırılar dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Alevilerin Türkiye Cumhuriyetinin çimentosu olduğuna işaret etti.

Cumhuriyet değerlerini özümseyen Alevilerin tarihin her döneminde Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü savunduğuna işaret eden Enginyurt, bu beraberliğe uzanan kirli ellerin kırılacağını vurguladı.

Erkin Delikanlı da ziyaret fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak “Aleviler candır. Canımızı yakamayacaksınız” notunu düştü.

Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Ana Fatma Cemevi'ne saldırılar gerçekleştirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1687099/demokrat-partiden-huseyin-gazi-turbesine-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.