Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden istihdamı artırmaya yönelik çalışma

Ankara Büyükşehir Belediye'nin işsizliği azaltmak için hayata geçirdiği 'Kariyer Merkezi'yle yüzlerce işsiz vatandaş iş sahibi olmaya devam ediyor.
Ankara Masası
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 11:27
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden istihdamı artırmaya yönelik çalışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) işsizliği azaltmaya yönelik Gençlik Parkı  Doğanbey Mahallesi, Hisarparkı Caddesi No:14/12'de hayata geçirdiği 'Kariyer Merkezi' iş veren şirketler ve iş arayan vatandaşlar arasındaki aracı konumunda yer alıyor. 

İstihdamı arttırmaya yönelik hayata geçen Kariyer Merkezi'nde bulunan uzman rehberler, iş arayan vatandaşlara kariyer planlama , meslek edinme, CV hazırlama, iş arama kanallarının etkin kullanımı ve mülakat süreçleri ile ilgili rehberlik hizmeti veriyor.

Kariyer Merkezi  hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında vatandaşların başvurularını kabul ediyor.

"ABB olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz"

İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sarıarslan, Kariyer Merkezi'nin amacını şu şekilde ifade etti. "Mayıs ayından bu yana faaliyet gösteren istihdam ofisimiz, Ankara’da iş arayanlarla işçi arayanları bir araya getirdiğimiz, doğru işçiyi doğru işverenle buluşturma amacıyla kurulmuş olan bir merkez. Gençlik Parkı’nda yer alan ofiste; yüzlerce firmayı, binlerce vatandaşımızla kariyer uzmanlarımız vasıtasıyla ücretsiz olarak bir araya getiriyoruz. İşsizlikle mücadele kapsamında ABB olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

 
ABB Kariyer Merkezi İdari İşler Müdürü Orhan Koçak, Kariyer Merkezi'nde neler yapıldığını şu sözlerle aktardı:

‘‘İş arayan vatandaşlarımız kadar personel arayan firmalarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. İşsizlik sürecinde vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Burada iş arayan vatandaşlarımıza meslek edinme, iş arama kanallarının etkin kullanımı, mülakat ve mülakat sonrası süreçlerle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Bu bağlamda vatandaşlarımızı aslında iş hayatına hazırlıyoruz. Aldığımız ilanlarla da destekleyip, reel anlamda üretim yapmalarını sağlıyoruz. Faaliyetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir.’’


http://www.ankaramasasi.com/haber/1689112/ankara-buyuksehir-belediyesinden-istihdami-artirmaya-yonelik-calisma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.