Aydıncık İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi çerçevesinde, Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Aydıncık köyünde düzenlenen törenle köy yaşam merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:42
Aydıncık İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezi açıldı

Aydıncık İlkokulu ve Köy Yaşam Merkezinin açılışına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Samsun'da başlatılan köy yaşam merkezi projesinin Ankara'da da hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Köylerdeki okulları atıl durumdan kurtarıp vatandaşların erişimine açmak istediklerini anlatan Özer şunları söyledi:

“Bunun için ilk planda öncelikle köy okullarını hizmete açmayı planladık. Yönetmenliği değiştirerek öğrenci sayısına bakılmaksızın istenilen tüm köylerimizde köy ilkokullarını açabilmenin önünü açtık. Bu dönem bakanlık olarak en büyük önceliğimiz olan okul öncesi eğitime erişimi arttırmak için köylerdeki erişimi de arttırmanın yolu olarak köy okullarındaki ana sınıfını açma kriterinde öğrenci sayısını 10’dan 5’e düşürdük. Türkiye’de bin 800 köyde 12 bin çocuğumuz sadece bu yönetmelik değişikliğiyle ana sınıflarında yer buldu. Son okul öncesi eğitim yapmış olduğumuz hamlede 400 binin üzerinde 5 yaşındaki çocuğumuz ana sınıflarında yer buldular. Bu yılın sonuna kadar inşallah 5 yaştaki okullaşma oranlarını 11 ay gibi kısa bir sürede nasıl yüzde 78’den yüzde 93’e çıkartmışsak yılın sonuna kadar yüzde 100’e çıkaracağız.”

Tüm köy yaşam merkezlerinde mutlaka halk eğitim merkezi olacağını belirten Özer,  “Vatandaşlarımızın istemiş olduğu eğitimleri Altındağ’a, Ankara’ya gitmeden bu yerleştikleri, yaşadıkları yerlerde eğitimlere erişebilecekler” dedi.

Bakan Özer, 7’den 70’e herkese eğitim imkanı sunduklarını, 2021 yılında halk eğitim merkezlerinden yararlanan vatandaş sayısının 5 milyon civarında olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1692271/aydincik-ilkokulu-ve-koy-yasam-merkezi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.