Servis ücretlerine zam yolda

Okulların açılmasına az bir süre kala servis ücretlerine zam yapılacağı öne sürüldü. En az yüzde 40 zam beklenen servis ücretlerinin minimum 6 bin 600 liraya yükselmesi bekleniyor.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 09:29
Servis ücretlerine zam yolda

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala nisan ayında zam yapılan servis ücretlerinin yeniden güncellenmesi bekleniyor.

Yüzde 40 zam beklenen ücretlerin yıllık en az 6 bin 600 liraya yükseleceği belirtiliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkan Vekili Aziz Baş, zam oranının henüz belirlenmediğini ifade ederken  maliyet artışlarına göre fiyatlarda güncelleme yapılacağına vurgu yaptı.

"Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim"

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar ise Yeni Şafak'a yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

"Şu anda servislerimiz haftada beş gün olarak hizmet veriyor. Yıllık ücretler sekiz buçuk ay olarak hesaplanıyor. Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim gerçekleşiyor. Ayrıca bu ücretlere ek, ilkokul ve ortaokullarda rehber personel var. Bu fiyatlara yüzde 35 rehber personel ücreti ekleniyor. Etüt için kullanılan servislerde, fiyatlara yüzde 30 daha ekleniyor."

Yeni fiyat tarifesiyle ilgili teklifler 15-20 Ağustos tarihleri arasında UKOME’de tartışılacak ve ay sonunda kesinleşecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1692833/servis-ucretlerine-zam-yolda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.