Soylu,''Buradaki çapağı bulacağız''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Soruşturma devam ediyor ve biz buradaki çapağı bulacağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 11:00
 Soylu,''Buradaki çapağı bulacağız''

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde Alevi Sivil Toplum Kuruluşları  ile cemevine yönelik eylemlerle ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler A.O.K, Ç.C.B. ve B.G, Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Burada sorgulanan şüphelilerden saldırıları gerçekleştirdiği tespit edilen A.O.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise konutunu terk etmeme şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cemevlerine yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

''Bu eski Türkiye'nin ayak izleridir''

Ankara'da bir saatte 3 farklı noktada cemevine saldırı, bulunduğu iller de değil, farklı illerde yapabilme planı ve bütün bunlarla oluşturulmak istenen bir provokasyon olduğunu söyleyen İçişleri bakanı,''Bu tip olaylarda kendini hep deliliğe verenler ortaya çıkıyor. Bu eski Türkiye'nin ayak izlerdir. '' diye konuştu

''Buradaki çapağı bulacağız''

Soylu,''Yargı bir karar verdi, bu soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Soruşturma devam ediyor ve biz buradaki çapağı bulacağız." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1692996/soyluburadaki-capagi-bulacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.