Mustafa Alıcı: Yeşili kapatıp üzerine beton attılar

CHP Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, ilçede bulunan Atatürk Parkı'ndaki çimlerin üzerinin betonla kaplandığını, daha sonra boya ile yeşile boyandığını söyledi. Alıcı "Betonun da boya ile yeşillendirildiğini biz bu AK Parti'de gördük" dedi.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 13:29
Mustafa Alıcı: Yeşili kapatıp üzerine beton attılar

CHP Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

İlçenin ekonomik durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Alıcı, kriz nedeniyle Şereflikoçhisar'ın ticari ilişkilerini bozulduğunu söyledi.

Alıcı, üretimin olmadığı ilçede, yardıma muhtaç insanların çok olduğuna vurgu yaptı.

30 bin nüfuslu ilçede işsizlik sorununun yaşandığına vurgu yapan Alıcı, kendisine her gün CV geldiğini belirtti. Sığınmacıların iş gücü ücretlerini düşürdüğünü iddia eden Alıcı "Afganlı, Iraklı dediğimiz insanlar bizim oralardaki fabrikalarda çalışıyorlar. Çalışsınlar ama kayıt altına alınsın. Şereflikoçhisar’da çok sığınmacı var. Bu insanlar iş gücü fiyatını düşürüyor." dedi.

"Betonun boyayla yeşillendirildiğini AK Parti'de gördük"

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik'in çalışmalarını da değerlendiren Alıcı "Seçim döneminde vermiş olduğu vaatlerin bir kısmını yaptı. Bir önceki başkanın yaptığı bir park ise açılmadı. Bungalov evleri var, güneşin batışını izlemek için ancak açılmıyor. Buradan ne zaman açılacağını soruyoruz." diye konuştu.

İlçedeki yeşil alanın betonla kapatılması sonrası yaşananları anlatan Alıcı şunları söyledi;

"Şehir merkezinde Atatürk Parkımız var. Partiden beni aradılar "Başkanım gelebilir misiniz" diye gittim.  Bundan 4-5 sene önce yeşillendirdikleri alana, çimentoyu harcı karmışlar harç atıyorlar, dedik ki ne yapıyorlar? Birbirimize bakıyoruz. Bir gün sonra gördük ki yeşil alanın üzerine beton atıp boya ile yeşillendirmişler.  Betonun da boya ile yeşillendirildiğini biz bu AK Parti'de gördük. Artık parklarımızda yeni varyasyona göre yeşil boyama ile yeşil yaşayacağız.

Çok acı, yani bir sosyal belediyecilik anlayışında ben bunun yerini bulamıyorum. İnşallah vatandaş da ona göre değerlendirir"

"Kavun festivalinde kavunumuz yok"

Alıcı, Şereflikoçhisar'da yapılan  Tuz ve Kavun Festivali'nde ise oldukça memnun olduklarını iletirken, festivalin siyasallaşmasını ise eleştirdi. Alıcı "Festivalin açılışını gittik. AK Parti ilçe başkanları, AK Parti milletvekilleri orada ancak diğer partilerin temsilcileri yok. Şereflikoçhisar’ın başka temsilcisi yok mu? Festivalin siyasallaştırılması bizi üzdü." diye konuştu.

İlginç bir detaya da dikkat çeken Alıcı "Kendi aralarında festivali yaptılar, daha kavun üretemedik Koçhisar’da. Tam kavunu çıkaramadık biraz kelek. Festivalin tarihini biraz ileri tarihe alabilirdik. Kavunumuz da olurdu, adına da yakışırdı." dedi.

"İlçemiz şantiyeye döndü"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilçede yaptığı yatırımlara ilişkin de konuşan Alıcı, "Şereflikoçhisar, CHP’yle birlikte hizmet gördü. 1980’de yapılan kanalizasyon borularının değişimini yapıyoruz. 20-25 sene alt yapıya bir çivi çakılmadı. Bir arıtma tesisi yapıldı ancak o da bitirilemedi." ifadelerini kullandı.

Alıcı, şuanda Şereflikoçhisar'ın alt yapısına büyük yatırımlar yapıldığını belirterek ilçenin şantiyeye döndüğünü aktardı. Mustafa Alıcı, merkez yönetimin ilçeye gerekli yatırımları yapmadığına da vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693314/mustafa-alici-yesili-kapatip-uzerine-beton-attilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.