Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik: Mağdur olan tarafız

Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik, 20 sorunun birebir aynı çıktığı iddialarını kabul etmezken "İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş gibi bir durum olamaz. Yayınevinin tarihinde yok" diye konuştu. Çelik "Biz burada mağdur olan tarafız" dedi.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 14:14
 Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik: Mağdur olan tarafız

KPSS sınavındaki sorularının sızdırıldığı iddialarının odağındaki  Yediiklim Yayınevi'nin sahibi Münir Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kuruma yöneltilen iddiaları reddeden Çelik, birebir aynı olduğu ifade edilen soruların sadece bir tane olduğuna vurgu yaptı. Çelik, "20 soru aynı çıktı iddiaları asılsızdır. Böyle bir soru yoktur. Hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş gibi bir durum olamaz. Yayınevinin tarihinde yok" dedi.

"Yayınevi bunun üzerine kurgulanıyor"

Yayınevlerinin ÖSYM sınavlarında çıkan sorulara yakın soru hazırlayarak prim yaptığını ifade eden Çelik şunları söyledi;

"Biz dönem içinde 120 soru için 100 bin soru hazırlıyoruz. MEB sorularından esinlenerek soru hazırlanıyor. Biz benzer sorular yakalarsak kurum prim yapmış olacak. Yüzlerce yayınevi bunun üzerine kurgulanıyor. Buradaki sıkıntı Türkçe’de paragraf sorusu var. Geçen yıl DGS sınavında sorulmuş. Ben mi ÖSYM’den almışım, ÖSYM mi bizden almış siz taktir edin."

" ÖSYM’nin kapısından geçmedim"

Yediiklim Yayıncılık adına devletten ihale aldığı iddialarına da cevap veren Münir Çelik "ÖSYM’den ben çok ihale almışım. Ben Yediiklim tarihinde ÖSYM’nin kapısından geçmedim, kimseyi de tanımam. Sadece bu yıl bir ihale aldık. O da Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Suriyeli öğrencilerin Türkçe düzeylerini ölçmek amacıyla yaptığı bir ihaledir" dedi.

"ÖSYM özensiz hazırlamış"

"Biz burada mağdur olan tarafız" diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti

"Her türlü saldırıya geçtiler. 1 milyon 600 bin gencin mağdur olmasına üzüldük. Sorular ÖSYM tarafından özensiz hazırlandığı yönünde bir sonuç çıkıyor burada"

Ne olmuştu?

31 Temmuz'da yapılan KPSS sorularının sızdırıldığı iddia edilmiş, Devlet Denetleme Kurulu konuya ilişkin inceleme başlatmıştı. Yaşananların ardından Halis Aygün'ün yerine gelen  ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınavın iptal edildiğini duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında da Yediiklim Yayınevi iki farklı bürosunda arama yapılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693347/yediiklim-yayinevi-sahibi-munir-celik-magdur-olan-tarafiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.