Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangınla ilgili Yerlikaya ve İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi yangınına ilişkin, olay yerinden bilgilendirme açıklaması yaptı.
Büşra Bayrak
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 14:25
Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangınla ilgili Yerlikaya ve İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı.

Yangın hastanenin Yaşlı Bakımevi bölümünde saat 12.30 sıralarında bilinmeyen nedenle başladı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıfa itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken çalışmalar devam ediyor.

Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı.

Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu' da çıkan yangınla ilgili olay yerinden bilgilendirme açıklaması yaptı.

"104 tahliye olmuş"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Balıklı Rum Hastanemizdeki yangın bizleri fevkalade üzdü. İstanbul'umuza, Zeytinburnu'muza, şifa dağıtan sağlık çalışanlarımıza ve hastalarımıza büyük geçmiş olsun. Başkanımız da ifade etti, can kaybımız, yaralımız söz konusu hamdolsun değil. Şu an için sebebini bilmiyoruz, soğutma çalışmaları sonrası rapor sebebini ortaya çıkaracak. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Zeytinburnu Belediye Başkanımız, Kaymakamımız burada. Tahliye çalışmalarımızı tamamladık. 104 tahliye olmuş'' dedi.

"Tüm gücümüzle müdahaleyi sürdürüyoruz"

Yangın sonrası bölgeye giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm hastaların tahliye edildiğini ve bir can kaybı yaşanmadığını söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaşlar kısa bir sürede kontrol altına alınacağını belirtiyor. 130 yıllık bir bina. Acil durumlar için havadan müdahale için hazır olunsa da bunun doğru olmayacağını düşünüyoruz. İçerde çalışan itfaiyeci arkadaşlar var ve binanın statik yapısının buna uygun olmadığı düşünülüyor. Esas olan can kaybının olmaması ve tüm gücümüzle müdahaleyi sürdürüyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1693349/balikli-rum-hastanesindeki-yanginla-ilgili-yerlikaya-ve-imamoglundan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.