Gamze Taşçıer: "KPSS sınavını adalet olsun diye değil mecbur kaldıklarından iptal ettiler"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, iktidarın, 2010’da sorular çalındığında kulağının üzerine yattığını ancak bu kez sınavı iptal etmeye mecbur kaldığını belirterek, “şimdi bunu adalet gelsin diye iptal etmiyorlar aslında. Kulaklarının üzerine yatacak yerleri kalmadı çünkü.” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 15:20
Gamze Taşçıer: "KPSS sınavını adalet olsun diye değil mecbur kaldıklarından iptal ettiler"

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Taşçıer, KPSS sorularının sızdırılmasını, 20 yılda AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği güvensiz, adaletsiz ortamın çok net bir örneği olarak tanımladı.

2010 yılında Fetullahçı Terör Örgütü’nün soruları çaldığı bir süreç yaşandığını hatırlatan Taşçıer, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in çıkıp “yağmur yağsa Fetullah hocadan bileceksiniz” dediğine işaret etti.

Taşçıer, geçmişte FETÖ’nün devlet içinde devlet oluşturduğu, devlette çürümeye yol açtığı uyarısında bulunduklarını ifade etti.

“O zaman kulağının üzerine yatmışlardı” diyen Taşçıer, KPSS soruları çalındı dediklerinde sınavı terörize etmekle bile suçlandıklarını söyledi.

Taşçıer, “Hala aynı noktada olmak üzüntü verici” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer şunları dile getirdi:

“Sorumlularının yargı önüne çıkartılması gerekiyor”

"Sorumlularının tespit edilmesi ve yargı önüne çıkartılması gerekiyor. Hiç bugüne kadar belli kurumlar vardı ki güvenini hiç sorgulamazdık. Sorular çalındı mı sorusu dahi aklımıza gelmezdi.”

“Devletle ne yapsak soru işaretiyle bakıyoruz”

“ Ama 20 yılda ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki, ne yapsak devletle nasıl bir diyalog içerisinde olsak hep soru işaretiyle bakıyoruz. Adliyeye gidiyoruz acaba adil yargılanabilecek miyim? Sınava giriyoruz acaba adil bir sınava girebilecek miyiz? Mülakata giriyoruz acaba adil bir mülakat olacak mı?”

“Devleti 20 yılda çürüttüler”

“ Elbette KPSS'nin iptal edilmesi, güvenli bir şekilde yapılması önemli. Ama başka bir sorunumuz daha var, mülakatlar. 90- 100 puan alıyor öğrenci bir bakıyorsunuz mülakatta eleniyor. 50-60 puan alanlar atanıyor. Devleti 20 yılda öyle bir çürüttüler ki, hem devlette çürüttüler, hem insanların devlete olan güvenlerini yok ettiler.”

Gamze Taşçıer, sızan soruların benzerlikten öte aynı olduğunu hatta aynı sırada ve aynı cevap şıklarıyla yayınlandığını belirtti.

"20 soru, noktası, virgülüne kadar aynı. Sınavda 52.soru, kitapçıkta da 52. soru. Sınavda 53.soru, kitapçıkta da 53. soru. Bu tesadüf olabilir mi? İstatistik bilimcileri açıklasın. Milyarda bir tesadüf bile olamaz. Bu kadar düşük bir oran.” Diyen Taşçıer şöyle devam etti:

“Kulaklarının üzerine yatacak yerleri kalmadı KPSS’yi iptal etmeye mecbur kaldılar”

 “Kör gözün parmağı, artık iptal etmeme gibi bir şansları yok, geç bile kaldılar. Anında refleks göstermeleri gerekiyordu. Tabii ki bu sevindirici. 2010'da acı bir tecrübe yaşadık. Kulaklarının üzerine yatan bir iktidar vardı. Ama şimdi bunu adalet gelsin diye iptal etmiyorlar aslında. Kulaklarının üzerine yatacak yerleri kalmadı çünkü. İktidar her gün eriyor, iktidar her gün güven kaybediyor. Bu sınavı da iptal etmemiş olsaydı çok ciddi bir olumsuz yansıması olacaktı. Mecbur kaldılar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693435/gamze-tascier-kpss-sinavini-adalet-olsun-diye-degil-mecbur-kaldiklarindan-iptal-ettiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.