11. Dönem Çankaya Belediyesi Halk Kart Başvuruları sürüyor

Çankaya Belediyesinin dar gelirli vatandaşlara nakdi destek sağladığı Çankaya Halk Kart'ın 11. dönem başvuruları başladı.
Ersin Küçükbarak
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 16:19
11. Dönem Çankaya Belediyesi Halk Kart Başvuruları sürüyor

600 TL nakdi destek sağlayan Halk Kart’a, https://www.cankaya.bel.tr/halkkart adresinden yapılabilecek başvuruların son günü olarak 5 Ağustos tarihi belirlendi.

İhtiyaç sahipleri https://www.cankaya.bel.tr/halkkart linki üzerinden başvuru yapabiliyor.

Çankaya Belediyesinin Halk Kart uygulamasından bugüne kadar 3130 hane yararlandı. Ekonomik koşulları değişen veya  Çankaya’da ikameti sona eren Halk Kart sahipleri bu hizmetten yararlanamıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine nakdi destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

 ‘Çankaya’da hiç kimse yalnız değildir’ anlayışı ile hizmet ettiklerini belirten Alper Taşdelen, “Göreve geldiğimde belediyenin kaynaklarını halkımız için harcayacağımızın sözünü vermiştim. Çankaya Belediyesi olarak bizim bir tek hizmet ettiğimiz halkımızdır. İhtiyaçlarını biliyor, yardımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Halk kart başvuru şartları

Her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilmediği için Halk Kart verilemiyor.

Çankaya Belediyesine ait Kadın Sığınma Evinde kalan kadınlara, 2022 sayılı Kanuna göre yaşlılık aylığı alanlara ve sosyal güvencesi olmayanlara yapılan yardımlarda öncelik tanınıyor.

Eşi, kendi ya da bakmakla yükümlü olduğu kişilerin adına tescilli taşınmaz mal kaydı olanlara Halk Kart yardımı yapılmıyor.

Çankaya ilçesi sınırlarında ikamet edenlerin yararlanabileceği Halk Kart’a Çankaya Belediyesi internet sayfasından başvurulabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1693517/11-donem-cankaya-belediyesi-halk-kart-basvurulari-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.